Οι επενδυτές απέσυραν 32 δισ. δολάρια από τα hedge funds στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με έκθεση της Preqin. Πρόκειται για τις σημαντικότερες εκροές που έχουν σημειωθεί στην παγκόσμια αγορά των hedge funds, που έχει κεφαλαιοποίηση 4,1 τρισ. δολάρια, από το ξεκίνημα της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Η άνοδος του πληθωρισμού, οι γεωπολιτικές αναταραχές και ο πόλεμος στην Ουκρανία ενίσχυσαν το αίσθημα της ανάσφαλειας στους επενδυτές που αναζήτησαν τοποθετήσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές της Preqin οι εκροές θα συνεχιστούν όσο οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίζουν τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης: Hedge Funds: Το μεγάλο στοίχημα των 39 δισ. ευρώ κατά των ιταλικών ομολόγων

Η παγκόσμια αβεβαιότητα «άσκησε σημαντική πίεση στις αγορές και ανάγκασε τους επενδυτές να αναθεωρήσουν τις τοποθετήσεις  τους», αναφέρει η έκθεση.

Χαμηλές αποδόσεις

Οι χαμηλές αποδόσεις που κατέγραψαν ήταν ακόμα ένας λόγος για την απόσυρση κεφαλαίων. Οι αποδόσεις μειώθηκαν κατά 8,82% στα hedge funds που επικεντρώνονται  στη Βόρεια Αμερική, ενώ τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα με πτώση 5,78%. Οι αποδόσεις των hedge funds που επικεντρώνονται στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού υποχώρησαν κατά 4,45%.

Παρόλα αυτά, οι σημαντικότερες εκροές σημειώθηκαν στα ευρωπαϊκά hedge funds και ανήλθαν σε 28,4 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο και 49,2 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές