Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις από την κατοχύρωση των κερδών του προηγούμενη τριημέρου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 822,56 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Με τα κέρδη του τριημέρου να φτάνουν το 4,4% και το διεθνές περιβάλλον να παραμένει εύθραυστο, είναι εύλογο να εκδηλώνονται πολλές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από αρκετά χαρτοφυλάκια.

Οι πιέσεις

Αλλά οι πιέσεις σε συγκεκριμένους τίτλους δείχνουν ότι οι διαθέσεις των πωλητών δεν είναι να «κατεβάσουν» και πάλι χαμηλά τις αποτιμήσεις, αφήνοντας ένα παράθυρο στη συνέχιση της ανόδου, τουλάχιστον προς την πρώτη επόμενη αντίσταση των 840 μονάδων.

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες επίσης βρίσκονται σήμερα σε διορθωτική διάθεση, αν και σε αυτή την περίπτωση οι πιέσεις δεν είναι εκτεταμένες. Ο κίνδυνος του risk off μεγαλώνει όσο οι αγορές ανακάμπτουν από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, με τον ανοδικό ρυθμό φυσικά να επιβραδύνει καθώς οι αβεβαιότητες δεν έχουν εξαλειφθεί.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις είναι έντονες σε Eurobank, Coca Cola, Πειραιώς, Aegean και Βιοχάλκο, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Μυτιληναίος, Motor Oil και Λάμδα. Στον αντίποδα, σημαντικά στηρίγματα δίνει η ΔΕΗ με το +2,73% που καταγράφει, ο Σαράντης και ο ΑΔΜΗΕ που καταγράφουν κέρδη άνω του 1%, αλλά και οι ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Quest, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή που βρίσκονται σε θετικά εδάφη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών