Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας για ακόμη μία συνεδρίαση το ράλι ανόδου της Wall Street, ενώ την “παράσταση έκλεψε” η επαναφορά από τις αργίες του Hang Seng, ο οποίος σημείωσε άλμα 6%.

Οι δείκτες

Να προλάβει το… ράλι έτρεξε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, κατά την επιστροφή του στις συναλλαγές μετά από αργία της Τρίτης, με τον Hang Seng Tech μάλιστα να κερδίζει 7,4%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,45% και διαπέρασε το επίπεδο των 27.000 μονάδων, ενώ ο Topix πρόσθεσε 0,37%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,15%, αλλά ο Kosdaq υποχώρησε 1,5%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,72%.

Τα μάκρο

Στο οικονομικό μέτωπο, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 4,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς υψηλότερα από το 4% του Αυγούστου.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παραμένουν κλειστές για τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας, ενώ το χρηματιστήριο της Ινδίας είναι επίσης κλειστό.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της TSMC στην Ταϊβάν σημείωσαν άλμα έως και 5,13%, αφού η Morgan Stanley έθεσε τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ στον κόσμο ως κορυφαία επιλογή, καθώς αναμένεται ανάκαμψη των πωλήσεων των ημιαγωγών το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άλμα έως και 10,3%, αφού ανακοίνωσε αύξηση 187% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων για τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών, που υποστηρίζεται από την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Sixt, η οποία σκοπεύει να αγοράσει 100.000 επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα από την BYD μέχρι το 2028.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές