Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών «σκαρφάλωσε» το βασικό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων στη Βρετανία αυξάνοντας την οικονομική πίεση για χιλιάδες βρετανούς ιδιοκτήτες κατοικίας.

Το μέσο διετές στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για αγορά κατοικίας αυξήθηκε στο 6,07% την Τετάρτη, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008, σύμφωνα με την Moneyfacts Group Plc. Το μέσο πενταετές σταθερό επιτόκιο έκλεισε επίσης στο 6%, το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή εδώ και 12 χρόνια.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Παίρνει απόσταση η Τρας από τον Κουαρτέγνκ, αλλά στηρίζει την οικονομική πολιτική

Η επίδραση του «μίνι προϋπολογισμού»

Ο υπουργός επι των Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Κουάσι Κουάρτενγκ προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοίνωσε τον περίφημο «μίνι προϋπολογισμό» που περιλάμβανε σημαντικές μειώσεις φόρων. Παρά το γεγονός ότι αυτή η απόφαση ανακλήθηκε από την κυβέρνηση τη Δευτέρα μετά από την εκδήλωση σοβαρών αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος των Τόρις, δεν έχει μπει ακόμα «φρένο» στην αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Τα συνταξιοδοτικά ταμεία πωλούν άρον-άρον περιουσιακά στοιχεία

Στελέχη του τραπεζικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Barclays Plc και Natwest Group Plc, πρόκειται να συναντηθούν με τον Kουάρτενγκ την Πέμπτη για να συζητήσουν την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με το Sky News. Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συζητήσει με τις τράπεζες σχετικά με τα σχέδιά τους για την πορεία των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή