Να επιβεβαιώσει την παραμονή του πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων, αλλά και να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις κοντινές στηρίξεις επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κινούμενο σε θετικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,66% στις 824,55 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μην ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης αποτυπώνουν την αναμονή που τηρούν οι πωλητές της Λ. Αθηνών, οι οποίοι αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στους αγοραστές να έχουν τα ηνία. Οι συναλλαγές είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ιδιαιτέρως επιλεκτικές, με το βλέμμα σαφώς να είναι στραμμένο στις διεθνείς αγορές οι οποίες δίνουν και τον τόνο στην ελληνική.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επέστρεψαν τα θετικά πρόσημα

Απαιτούνται φρέσκα κεφάλαια

Αυτό που επισημαίνεται πάντως από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η ανάβαση σε υψηλότερα επίπεδα θα απαιτήσει φρέσκα κεφάλαια, τα οποία όμως δεν είναι εύκολο να κινητοποιηθούν σε ένα τόσο ευμετάβλητο περιβάλλον. Το ΧΑ θα χρειαστεί δηλαδή ισχυρούς καταλύτες για να μπορέσει να ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα που τροφοδοτούν καθημερινά οι εξελίξεις στο μέτωπο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τις γεωπολιτικές εντάσεις που κλιμακώνονται τελευταία.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα σήμερα, αλλά τα ισχυρά κέρδη των Coca Cola, ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα και Πειραιώς στηρίζουν την αγορά. Σε θετικά εδάφη κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Aegean, Jumbo, Motor Oil, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Τιτάν, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders