Να κρατηθεί στο επίπεδο των 820 μονάδων, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην δοκιμαστεί η νέα στήριξη στις 815 μονάδες, προσπαθεί αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχεται τις πιέσεις από την πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,42% στις 819,60 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Αν και οι πιέσεις έχουν αυξηθεί την τελευταία ώρα στην αγορά, εκδηλώνονται κάποιες στηρίξεις, ειδικά από τη μετοχή της ΔΕΗ. Ωστόσο, οι πωλητές, ειδικά αυτοί που δεν θέλουν να εκτεθούν για περισσότερο στον κίνδυνο μιας νέας αλλαγής του διεθνούς κλίματος, είναι αυτοί που κυριαρχούν στις εντολές, με τους αγοραστές να γίνονται πιο επιλεκτικοί.

Όπως εξηγεί η Trader24, το γενικότερο μοτίβο θέλει τον γενικό δείκτη να αντιδρά από ενδιαφέρον τεχνικό σημείο, διασπώντας απνευστί και το επίπεδο των 815 μονάδων που συνιστούσε την κοντινή αντίσταση στον δρόμο για τις 840 μονάδες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σώζεται προσώρας η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με πολλές αισιόδοξες προεκτάσεις στο τεχνικό κομμάτι, εφόσον αμβλυνθούν, εστω και εν μέρει, τα μακροοικονομικά που πιέζονται από τον αυξημένο πληθωρισμό και τη συν αυτώ ανάγκη αύξησης των επιτοκίων από τις μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες. Για τη συνέχεια, οι 812 είναι ένα καλό βραχυπρόθεσμο πάτημα σε περίπτωση διόρθωσης.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στις Σαράντης, Πειραιώς, Aegean, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Alpha Bank, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Eurobank, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Στον αντίποδα, εκτός από το +1,64% της ΔΕΗ, σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Quest, Εθνική και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών