Οι έλληνες καταναλωτές έχουν αρχίσει να στοκάρουν είδη διατροφής, αλλά οι Βρετανοί νιώθουν μεγαλύτερη ανασφάλεια για το πώς θα ζεσταθούν στη βαρυχειμωνιά του παγωμένου Βορρά της Ευρώπης. Έτσι, αποθηκεύουν ισοθερμικά εσώρουχα, γάντια και ρόμπες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο αυτόν τον χειμώνα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν να ανοίξουν την θέρμανση για να κάνουν οικονομία.

Αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της John Lewis, της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων της Βρετανίας, τα οποία επικαλείται το Reuters, σύμφωνα με τα οποία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις σε είδη όπως κουβέρτες με κουκούλες (σ.σ.: ένα είδος μεγάλου μεγέθους φούτερ που καλύπτει όλο το σώμα),  ολόσωμες φόρμες για μέσα στο σπίτι, ισοθερμικά, ρόμπες και παντόφλες.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Πάνω από 6% το βασικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων μετά από 14 χρόνια

Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν εκτοξευτεί φέτος και η ακρίβεια έχει γονατίσει τα βρετανικά νοικοκυριά. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την άνοδο των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων κάνουν δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης: ΙΕΛΚΑ: 2 στους 3 μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος και τις αγορές τροφίμων

Σε ένα τέτοιο τοπίο, φαντάζει ως μια κάποια λύση η εξοικονόμηση χρημάτων με τους παραπάνω τρόπους, ώστε να κάνουν λιγότερη χρήση της θέρμανσης.

Οι πωλήσεις των γυναικείων ισοθερμικών υπερδιπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ενώ μπεστ-σέλερ είναι η κουβέρτα με κουκούλα.

Αλλά και οι ολόσωμες φόρμες για μέσα στο σπίτι έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, ένδειξη ότι οι καταναλωτές τα αγοράζουν για ζεστασιά αντί για δώρο ενόψει των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή