Ανεστάλησαν σήμερα Παρασκευή οι λειτουργίες του blockchain του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, μετά την επίθεση που δέχθηκε από χάκερς, οι οποίοι υπέκλεψαν BNB token αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Binance ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν μια γέφυρα cross-chain, που συνδέεται με την Binance Smart Chain, επιτρέποντας στους χάκερς να μετακινήσουν τα διακριτικά BNB εκτός δικτύου. Οι λεγόμενες γέφυρες cross-chain είναι εργαλεία που επιτρέπουν τις μεταφορές από το ένα blockchain στο άλλο.

Διαβάστε επίσης – «Crypto-γέφυρες»: Η Αχίλλειος Πτέρνα των blockcain

Η εταιρεία είπε ότι ομάδα προγραμματιστών ερευνά την παραβίαση.

«Το θέμα περιορίζεται τώρα. Τα χρήματά σας είναι ασφαλή. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις ανάλογα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης – Κυβερνοασφάλεια: Αύξηση 42% στις επιθέσεις – Νούμερο 1 απειλή το ransomware

Καθησυχάζει η εταιρεία

Εκπρόσωπός της πρόσθεσε ότι η εταιρεία κατάφερε να παγώσει κεφάλαια 7 εκατομμυρίων δολαρίων με τη βοήθεια των συνεργατών ασφαλείας της.

Το Binance Smart Chain είναι ένα δίκτυο που αναπτύχθηκε από την Binance το 2019. Όπως και άλλα blockchain, διαθέτει ένα εγγενές διακριτικό, που ονομάζεται BNB, το οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί ή να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια και άλλες εφαρμογές.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν γέφυρες blockcain. Sύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης blockchain, Chainalysis, από την αρχή του 2022 έχουν κλαπεί περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από χακαρίσματα σε cross-chain γέφυρες.

Στην περίπτωση του Binance, η γέφυρα που επηρεάστηκε ήταν το BSCScan, το οποίο συνδέει την αλυσίδα BSC της Binance με ένα άλλο δίκτυο που ονομάζεται BNB Beacon Chain.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει μια δύσκολη χρονιά, καθώς περίπου 2 τρισ. δολάρια έχουν χαθεί από την αγορά μετά το εκρηκτικό ράλι του περασμένου έτους.

Οι «ψηφιακοί τοίχοι»

Προς το παρόν, τα περισσότερα ψηφιακά tokens λειτουργούν με τη δική τους μοναδική αλυσίδα μπλοκ, ουσιαστικά ένα δημόσιο ψηφιακό βιβλίο που καταγράφει συναλλαγές κρυπτογράφησης.

Αυτό διατρέχει τον κίνδυνο οι διαδικασία που χρησιμοποιούν αυτά τα νομίσματα να υψώσουν «ψηφιακούς τοίχους», μειώνοντας τις προοπτικές τους για ευρεία χρήση.

Οι γέφυρες blockchain στοχεύουν στο να γκρεμίσουν αυτούς τους τοίχους. Οι υποστηρικτές λένε ότι θα διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο στο “Web3” – το πολυδιαφημισμένο όραμα ενός ψηφιακού μέλλοντος όπου τα κρυπτονομίσματα θα εμπλέκονται στη διαδικτυακή ζωή και το εμπόριο.

Ωστόσο, οι γέφυρες μπορεί να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News