Ειδική-μειωμένη σύνθεση πληρώματος,  στα 36 άτομα, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το πλοίο «Smyrna Di Levante» που πρόκειται να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ των λιμένων Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, κατά εφαρμογή του άρθρου 11 του Ν. 4150/2013.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι η στελέχωση του πλοίου βρίσκεται «στα επίπεδα δηλαδή του safe manning χωρίς και πάλι να ενημερωθεί έστω και τυπικά η Ομοσπονδία μας».

Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται καθώς εκτιμά ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί το πλοίο «από το ολιγομελές πιο πάνω πλήρωμα». Να σταματήσει τη βιομηχανία των ειδικών συνθέσεων σε βάρος της ασφάλειας και της υπερεργασίας των ναυτικών καλεί τον υπουργό η ΠΝΟ και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Τη Δευτέρα το πρώτο δρομολόγιο

Σημειώνεται πως το «Smyrna Di Levante», της Levante Ferries, ξεκινάει το παρθενικό του ταξίδι για τη Σμύρνη τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Έπειτα από ενδελεχή σχεδιασμό και μακροχρόνιο προγραμματισμό, με υπομονή και επιμονή, με συνομιλίες και συνεργασίες, με θέληση και πάθος, ένα μεγάλο όραμα της Levante Ferries πραγματοποιείται, όπως αναφέρει η εταιρεία. Η θαλάσσια διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη είναι γεγονός, εκπληρώνοντας έτσι την έντονη και διαχρονική επιθυμία των δύο λαών για μια εύκολη και άνετη ένωση δια θαλάσσης, προσθέτει στο ιστολόγιο της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News