Οι αρχές της Αυστραλίας, σε μάλλον πανηγυρικούς τόνους, ανακοίνωσαν την κατ’ αρχήν συμφωνία τους, ώστε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech να αποκτήσει παράρτημα στην Μελβούρνη. Η τοπική κυβέρνηση της Βικτώριας ανέφερε ότι η συνεργασία θα αφορά στην παραγωγή εμβολίων και θεραπειών που θα βασίζονται στην τεχνολογία mRNA. Είναι αυτή η τεχνολογία πάνω στην οποία η εταιρεία βάσισε την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε όλον τον κόσμο σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Οι ιθύνοντες της εταιρείας επέλεξαν την Μελβούρνη για να ιδρύσουν ένα κέντρο κλινικής έρευνας και ανάπτυξης mRNA, το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, ώστε όλος ο κόσμος να εξασφαλίσει πρόσβαση στην τεχνολογία mRNA», δηλώνει ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας Ουκγούρ Σαχίν.

Διαβάστε επίσης: BioNTech: Μέσα στο μήνα ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για τα τροποιημένα εμβόλια κατά των υποπαραλλαγών της Όμικρον

Εμβόλια «επόμενης γενιάς»

Η κατ’ αρχήν συμφωνία προβλέπει ότι η BioNTech, που έχει την έδρα της κοντά στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας, θα μπορέσει να αναπτύξει θεραπείες και εμβόλια mRNA της επόμενης γενιάς για έρευνα και κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων μολυσματικών ασθενειών, αντικαρκινικών φαρμάκων και εξατομικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Προβλέπει επίσης, ότι η BioNTech θα θεσπίσει την τεχνολογία έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης με γνώμονα την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μελλοντικών απειλών ασθενειών, καθώς και για την ταχεία ανάπτυξη νέων θεραπειών και εμβολίων.

Deutsche Welle 

Θέμης Καλλός- Σύδνεϋ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον