Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total Energies πρότεινε σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την ετήσια αύξηση μισθών να αρχίσουν αυτό το μήνα, προκειμένου να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που συνεχίζουν να περιορίζουν την παραγωγή καυσίμων σε ορισμένες από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της.

«Η TotalEnergies καλεί τον οποιονδήποτε να ενεργεί υπεύθυνα, έτσι ώστε η εταιρία να μπορεί να εφοδιάσει τους Γάλλους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η TotalEnergies.

Διαβάστε επίσης: TotalEnergies: Απεργούν οι εργαζόμενοι ζητώντας αυξήσεις μισθών 10%

Οι επίσημες μισθολογικές συνομιλίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί να αρχίσουν στα μέσα Νοεμβρίου.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ένωσης εργαζομένων CGT που βρίσκεται πίσω από τις απεργίες.

Μεγαλύτερα τα προβλήματα εφοδιασμού στη χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων

Περίπου το 1/3 των σταθμών καυσίμων στη Γαλλία αντιμετώπισαν σήμερα προβλήματα εφοδιασμού έναντι ποσοστού 21% που είχαν προβλήματα την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε το γραφείο της υπουργού Ενέργειας, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας .

Η Γαλλία αποδέσμευσε περισσότερες ποσότητες καυσίμων από τα στρατηγικά αποθέματά της και αύξησε τις εισαγωγές της, όπως ανέφερε  η υπουργός Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ, προσθέτοντας ότι: «Αυτές οι πρόσθετες ποσότητες θα επιτρέψουν την βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια της αυριανής ημέρας.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή