Περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τράπεζα της Αγγλίας, διευρύνοντας την παρέμβασή της στην αγορά ομολόγων.

Διαβάστε επίσης – Επιχείρηση κατευνασμού από την Τράπεζα της Αγγλίας

Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα έκτακτης αγοράς δύο εβδομάδων για μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου — γνωστά ως «gilts» — για να αποκαταστήσει την τάξη στις αγορές και να προστατεύσει τα επενδυτικά κεφάλαια που βασίζονται στην ευθύνη (LDI) από την επικείμενη κατάρρευση .

Διαβάστε ακόμα:  Τράπεζα της Αγγλίας: «Παρακολουθούμε στενά τη βουτιά της λίρας»

Νέες δημοπρασίες

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εισαγάγει περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσει ένα «εύλογο τέλος» στο πρόγραμμα αγορών της στις 14 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μεγέθους των ημερήσιων δημοπρασιών της.

Διαβάστε επίσης: Η βρετανική κρίση αυξάνει το ρίσκο παγκόσμιας ύφεσης 

«Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει 8 ημερήσιες δημοπρασίες, προσφέροντας να αγοράσει έως και 40 δισεκατομμύρια στερλίνες και έχει πραγματοποιήσει αγορές ομολόγων ύψους περίπου 5 δισεκατομμυρίων λιρών. Η Τράπεζα είναι έτοιμη αυξήσει το μέγιστο μέγεθος των υπόλοιπων πέντε δημοπρασιών πάνω από το τρέχον επίπεδο των 5 δισεκατομμυρίων λιρών σε κάθε δημοπρασία», ανέφερε η Τράπεζα στην ανακοίνωση της Δευτέρας.

Το όριο δημοπρασίας θα επιβεβαιώνεται κάθε πρωί στις 9 το πρωί τοπική ώρα, με το όριο της Δευτέρας να ορίζεται στα 10 δισεκατομμύρια λίρες (11 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή