Η Amazon τερματίζει τις δοκιμές των κατ’ οίκον παραδόσεων με τη χρήση ρομπότ, μία τελευταία ένδειξη ότι η αμερικανική εταιρεία φαίνεται να επιβραδύνει τα φουτουριστικά της προγράμματα λόγω της χαμηλότερης του αναμενομένου ανάπτυξης των πωλήσεων το τελευταίο διάστημα.

Το πρόγραμμα Scout, όπως ονομάζεται το χαμηλού ύψους ρομπότ διανομής, ξεκίνησε περίπου πριν από τρία χρόνια και όπως αποκαλύπτει στο Bloomberg άτομο με γνώση του θέματος, έχουν ήδη τερματιστεί οι δοκιμές του.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε ότι η ομάδα μηχανικών που εργαζόταν στο πρόγραμμα έχει διαλυθεί και θα τους προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας, ενδοεταιρικά, προφανώς σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα.

Διαβάστε ακόμα: Η Αmazon «ρίχνει» 1 δισ. στην Ευρώπη για ηλεκτρικά βαν

Σύμφωνα με το Bloomberg το πρόγραμμα Scout απασχολούσε περί τα 400 άτομα, σε παγκόσμια κλίμακα. Παρόλα αυτά μία βασική ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται στην ιδέα ενός αυτόνομου ρομπότ παραδόσεων, αλλά όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση, με τη συγκεκριμένη μορφή, εγκαταλείπεται.

Η Amazon είχε ξεκινήσει τις δοκιμές του αυτόνομου ρομπότ Scout που έχει το μέγεθος ενός φορητού ψυγείου το 2019 στα προάστια του Σιάτλ, ενώ αργότερα οι δοκιμές επεκτάθηκαν σε περιοχές της Νότιας Καλιφόρνια, της Τζόρτζια και του Τενεσί. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών το αργοκίνητο ρομπότ συνοδευόταν πάντα από στελέχη της εταιρείας, ενώ είχε σχεδιαστεί να σταματά στον προορισμό του, να ανοίγει η εμπρόσθια θύρα και ο παραλήπτης να παραλαμβάνει το δέμα του.

Διαβάστε ακόμα:  Amazon: 150.000 προσλήψεις ενόψει εορταστικής περιόδου

Σύμφωνα με την Amazon τα κινούμενα με τη χρήση μπαταριών ρομπότ αποτελούσαν μέρος μίας συνολικής προσπάθειας να μειωθούν οι εκπομπές αερίων κατά τις παραδόσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το Bloomberg είχε αποκαλύψει λίγες ημέρες νωρίτερα ότι η Amazon τερμάτισε και το πρόγραμμα Glow, μία συσκευή βίντεο-κλήσεων που ήταν προσανατολισμένη για χρήση από παιδιά. Επιπλέον, έχει παγώσει η πρόσληψη στελεχών για τις εταιρικές ομάδες πωλήσεων ενώ περιορίζεται και το Amazon Care, η startup του ομίλου που παρείχε υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον