Να βρει τις στηρίξεις της μετά και τη χθεσινή ισχυρή πτώση προσπαθεί σήμερα η Wall Street, η οποία όμως δέχεται κάποιες πιέσεις μετά και τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, με το 10ετές να προσεγγίζει το 4%.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,30% στις 29.116 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,91% στις 3.579 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,26% στις 10.408 μονάδες.

Οι τιμές των ομολόγων

Οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν επίσης. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ αυξήθηκε περίπου πέντε μονάδες βάσης στο 3,937%, αφού πλησίασε το ορόσημο του 4% κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα πέσουν σε ύφεση τους επόμενους «έξι έως εννέα μήνες» και ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει άλλο 20% ανάλογα με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχεδιάζει μια ήπια ή μια σκληρή προσγείωση για την οικονομία.

«Υπάρχει πάντα αυτή η ιδέα μιας στροφής της Fed στην προσπάθειά της να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να επηρεάσει την οικονομία ευρύτερα», σύμφωνα με τον Dan Greenhaus, της Solus Alternative Asset Management. «Όλα αυτά είναι πάντα ελπίδες και όνειρα. Και το πιο πιθανό αποτέλεσμα ήταν… αυτό που η ιστορία δείχνει ότι συμβαίνει πάντα, δηλαδή η Fed σφίγγει, σφίγγει πάρα πολύ, προκαλεί οικονομική αναστάτωση, η αγορά πέφτει. Τελεία και παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εκτίμηση της Nomura

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Nomura θεωρούν ότι η ύφεση είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα στις ΗΠΑ και να συνεχιστεί έως το 2023, με την ύφεση να αναμένεται τώρα να είναι χειρότερη από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως. Ο οίκος βλέπει την ύφεση να ξεκινά από το πρόσφατα αρχόμενο τέταρτο τρίμηνο και να εκτείνεται σε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης. Εκτιμά μόνο μια “υποτονική” ανάκαμψη το 2024, σύμφωνα με την εκτίμηση της Nomura.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]