Η Intel ενδέχεται να προχωρήσει στην απόλυση έως και 5.000 εργαζομένων έως το τέλος του μήνα, περίπου την ίδια περίοδο που ο εκ των κορυφαίων κατασκευαστών μικροτσίπ στον κόσμο θα ανακοινώνει τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, οι ανακοινώσεις των απολύσεων θα έρθουν «το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα», λόγω της σημαντικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών. Σημειώνεται ότι η Intel διαθέτει πάνω από 120.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαβάστε ακόμα: H Intel ξεκινά για πρώτη φορά την παραγωγή τσιπ για τρίτη εταιρεία

Παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα δεν κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες στις οποίες θα υπάρξουν απολύσεις ωστόσο σημειώνεται ότι τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ ενδέχεται να δουν μείωση του προσωπικού σε ποσοστό έως και 20%.

Το προηγούμενο του 2016

Η τελευταία φορά που η Intel προχώρησε σε μαζικές απολύσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων ήταν τον Απρίλιο του 2016, όταν ανακοινώθηκαν περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας ή το 11% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Εκείνη η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε και τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Για φέτος η Intel έχει προαναγγείλει ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων για τις 27 Οκτωβρίου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Intel θα ανακοινώσει έσοδα ύψους μεταξύ 15,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 34 σεντς ανά μετοχή. Η ίδια η Intel προβλέπει κέρδη 35 σεντς ανά μετοχή και έσοδα μεταξύ 15 και 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκριτικά, στα αντίστοιχα περυσινά αποτελέσματα είχε ανακοινώσει κέρδη 1,71 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 19,19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή