Με απώλειες έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια στον Περσικό Κόλπο, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου και της Wall Street.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας TASΙ υποχώρησε κατά 0,1%, με την μετοχή του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,1%.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Περιόρισαν στο τέλος τα κέρδη

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI υποχώρησε κατά 0,7%, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του αργού, που αποτελούν το βασικό καταλύτη για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου, υποχώρησαν περισσότερο από 3% την Παρασκευή, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση και η αδύναμη ζήτηση πετρελαίου, ιδίως στην Κίνα, υπερίσχυσαν της στήριξης που προσφέρει στην τιμή του μαύρου χρυσού η απόφαση του ΟΠΕΚ+

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip του χρηματιστηρίου της Αιγύπτου EGX30 ενισχύθηκε κατά 2%, καθώς οι περισσότερες μετοχές βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας τράπεζας Commercial International Bank Egypt, η οποία σημείωσε άνοδο 3,5%.

Οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν επιλύσει όλα τα σημαντικά ζητήματα πολιτικής με τις αιγυπτιακές αρχές στις συζητήσεις τους για ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού, δήλωσε την Παρασκευή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές