Η Apple εργάζεται στην ανάπτυξη μίας βάσης στήριξης (dock) για το iPad η οποία θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργεί πλέον σαν «έξυπνη οθόνη» και σαν ηχείο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει την παρουσίαση του τελικού προϊόντος εντός της επόμενης χρονιάς, το οποίο θα μετατρέπει το iPad σε μία συσκευή με λειτουργίες αντίστοιχες του Echo Show της Amazon.

Το παράδειγμα των Amazon και Google

Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Amazon με τα δικά της tablets, της σειράς Fire, καθώς η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη βάση φόρτισης σαν μέσο μετατροπής σε μία μορφή έξυπνης οθόνης.

Διαβάστε ακόμα: Περισσότερες συσκευές για το «έξυπνο σπίτι» ετοιμάζει η Apple

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Google ανακοίνωσε ένα αντίστοιχο αξεσουάρ που θα συνοδεύει το επερχόμενο Pixel Tablet, το οποίο θα λειτουργεί σαν σταθμός μαγνητικής φόρτισης και σαν ηχείο. Όταν το tablet τοποθετηθεί στη βάση θα προσφέρει τις λειτουργίες του Nest Hub Max, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αποκτά τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού μέσω της εφαρμογής Home και με τη βοήθεια του ψηφιακού βοηθού της εταιρείας, Google Assistant.

Το επιχείρημα της Apple

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg, αντίστοιχων λειτουργιών αναμένεται να είναι και η νέα βάση στήριξης για το iPad, επιτρέποντας στους χρήστες δυνητικά να πραγματοποιούν κλήσεις μέσω του FaceTime και να αποκτούν τον έλεγχο έξυπνων οικιακών συσκευών μέσω φωνητικών εντολών.

Διαβάστε ακόμα: Η μεγάλη… έξοδος της Apple από την Κίνα – Ποια χώρα προτιμά για τα iPhone

Παράλληλα, η Apple φέρεται να εργάζεται στην ανάπτυξη και άλλων έξυπνων συσκευών για το σύγχρονο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης μίας νεότερης έκδοσης του ηχείου HomePod το οποίο ενδέχεται να αποκτήσει νέα οθόνη με νέες λειτουργίες και νέο επεξεργαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχο δημοσίευμα πέρυσι, το Bloomberg προέβλεπε ότι η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο gadget που θα αποτελεί συνδυασμό του Apple TV με ένα έξυπνο ηχείο και εξοπλισμένο με κάμερα. Θεωρείται ότι η Apple συνεχίζει να εργάζεται στο συγκεκριμένο project.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το iPhone 14 Pro Max

Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Apple υπολογίζεται ότι πριν το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το αναβαθμισμένο iPad Pro, το οποίο θα έρχεται σε εκδόσεις των 11 και 12,9 ιντσών καθώς επίσης με τον νέο επεξεργαστή M2.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί