Πρόστιμο ύψους 19 εκατομμυρίων δολαρίων έχει επιβληθεί στην Apple από τις αρχές της Βραζιλίας, καθώς η εταιρεία πλέον δεν περιλαμβάνει φορτιστές στις συσκευασίες των τηλεφώνων iPhone που πουλιούνται στη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση βραζιλιάνικου δικαστηρίου η εταιρεία πρέπει να περιλαμβάνει φορτιστές στη συσκευασία των νέων τηλεφώνων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters «όλα τα iPhones που πωλούνται στη Βραζιλία πρέπει να συνοδεύονται από φορτιστή στη συσκευασία πώλησης», ήταν η απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Type-C γίνεται ο ενιαίος φορτιστής της Ευρώπης

Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση τον Σεπτέμβριο που είχε «τιμωρήσει» πρωτόδικα την Apple για τη μη διάθεση φορτιστών με τις συσκευές της. Τότε το πρόστιμο ανερχόταν στο ποσό των 2,38 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η Apple κατέθεσε έφεση με αποτέλεσμα να της επιβληθεί νέο, μεγαλύτερο, πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας να μην συμπεριλαμβάνει φορτιστές στις συσκευασίες των νέων τηλεφώνων πάρθηκε στη βάση της προσπάθειας μείωσης των εκπομπών άνθρακα.

Η αρχή έγινε με την απόφαση το 2020, το iPhone 12 να μην συνοδεύεται από ακουστικά και φορτιστή – με εξαίρεση τη Γαλλία όπου η εταιρεία θα έπρεπε να συμμορφωθεί με την εκεί νομοθεσία – σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα ψηφιακά απορρίμματα και να προχωρήσει τη μετάβαση σε μια πιο… κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;
Academia |

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;

Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα όρια και τις επιπτώσεις της ανάθεσης ανθρωπίνων δραστηριοτήτων σε τέτοια συστήματα.