Η σειρά iPhone που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά από την Apple ενδέχεται να εμπεριέχει και μία σειρά σημαντικών αλλαγών σε ότι αφορά την κωδικοποίηση των μοντέλων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, η αμερικανική εταιρεία ενδέχεται να αλλάξει την ονομασία του μεγαλύτερου και ακριβότερου μοντέλου της από το 2023 και έπειτα, δηλαδή το επόμενο κορυφαίο μοντέλο θα ονομάζεται iPhone 15 Ultra αντί για iPhone 15 Pro Max.

Προφανώς η αλλαγή στην ονομασία δεν θα είναι τυχαία καθώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα συνοδεύεται και από σημαντικό ανασχεδιασμό της συσκευής, κάτι που έχει να γίνει από το 2020 και τη σειρά iPhone 12.

Διαβάστε ακόμα: Η μεγάλη… έξοδος της Apple από την Κίνα – Ποια χώρα προτιμά για τα iPhone

Το Bloomberg θεωρεί ότι από τις «μεγάλες αλλαγές» που θα ενσωματωθούν θα είναι και η καθιέρωση της θύρας επικοινωνίας (και φόρτισης) USB-C.

Οι αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο τρόπος κωδικοποίησης των συσκευών της έχει γνωρίσει αρκετές αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων. Αρχικά, όταν η Apple παρουσίαζε ένα πραγματικά αναβαθμισμένο μοντέλο – κάτι που συνέβαινε κάθε δύο χρόνια – αυτό συνοδευόταν από το γράμμα «S».

Από το 2019 και τη διαφοροποίηση που επήλθε με το λανσάρισμα mainstream και premium μοντέλων (iPhone 11), η εταιρεία υιοθέτησε τους χαρακτηρισμούς «Pro» και «Pro Max» για τα πιο αναβαθμισμένα τηλέφωνά της. Επιπλέον, φέτος επέστρεψε και ο χαρακτηρισμός «Plus» που είχε να χρησιμοποιηθεί από το 2017 (iPhone 14 Plus).

Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι η… απόσυρση του Pro Max υπέρ του Ultra έχει νόημα για την Apple από τη στιγμή που και η σειρά προϊόντων Apple Watch πλέον περιλαμβάνει μοντέλο Ultra.

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιες χώρες ακριβαίνουν εφαρμογές και αγορές μέσω App Store

Φημολογίας συνέχεια

Αν και η τελευταία σειρά συσκευών της Apple παρουσιάστηκε πριν από ελάχιστο διάστημα ήδη έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν φήμες για τις αλλαγές που θα έλθουν με την επόμενη σειρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τεχνολογική έκδοση του Bloomberg έχει ήδη αναφέρει ότι γίνονται δοκιμές της θύρας USB-C στο πλαίσιο της διαδικασίας συμμόρφωσης με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε όλες οι συσκευές από το 2024 να διαθέτουν ενιαίο τύπο υποδοχής.

Ακολούθως, ο αναλυτής Ross Young (ειδικός σε θέματα οθονών), ανέφερε ότι όλη η σειρά iPhone 15 θα διαθέτει την σχεδιαστική αντίληψη οθόνης Dynamic Island που φέτος διαθέτει μόνο το iPhone 14 Pro.

Τέλος, το Bloomberg στο τελευταίο του δημοσίευμα αναφέρει ότι η Apple ενδέχεται να μην προχωρήσει σε άλλη παρουσίαση προϊόντων φέτος το φθινόπωρο. Αντίθετα, η παρουσίαση νέων Mac mini, MacBook Pro και iPad Pro θα γίνει λίγο πριν το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, τονίζεται ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν μέσω της έκδοσης δελτίων Τύπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία