Οι διαρροές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, στην αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσα, προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», σύμφωνα με μία προκαταρκτική έρευνα .

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κοπεγχάγης την Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω από κοινού με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας.

Τα ευρήματα της Δανίας φάνηκαν να είναι παρόμοια με εκείνα των Σουηδών εισαγγελέων, οι οποίοι ανέφεραν ότι δύο άλλες τρύπες στους αγωγούς φαινόταν επίσης να προκλήθηκαν από εκρήξεις .

Διαβάστε επίσης – Nord Stream: Οι επιθεωρήσεις της σουηδικής έρευνας δείχνουν σαμποτάζ

Οι αρχές της Σουηδίας και της Δανίας ερευνούν τέσσερις διαρροές στους αγωγούς, οι οποίοι συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και έχουν γίνει σημείο ανάφλεξης στην κρίση της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης – Nord Stream – Γερμανία: «Σαμποτάζ με πιθανή ανάμειξη κρατικού παράγοντα»

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει η διεθνής συνεργασία π.χ. με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες», δήλωσε η αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Οι δυτικοί ηγέτες χαρακτήρισαν τις διαρρoές ως πράξη δολιοφθοράς και η Μόσχα προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στη Δύση, υποδηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να κερδίσουν από την πλήρη διακοπή της ροής του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη. Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης