Με το δημοψήφισμα για το Brexit συνέδεσε ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η Βρετανία, προεξοφλώντας μάλιστα την αποπομπή της Λιζ Τρας «σε 1-2 εβδομάδες».

«Ο μίνι προϋπολογισμός ήταν μια είδους θεαματική αποτυχία της γενικότερης έννοιας του Brexit», ανέφερε ο Ο’Λίρι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, προσθέτοντας ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η Βρετανία είναι μια λογική, όπως τη χαρακτήρισε, εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Χάντ, κατήργησε χθες τα οικονομικά σχέδια της πρωθυπουργού Λιζ Τρας σε μια ιστορική αναδίπλωση πολιτικής σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη δραματική μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η πτώση της Τρας και η κρίση ταυτότητας της χώρας μετά το Brexit 

«Η Τρας θα μείνει χωρίς δουλειά σε 1-2 εβδομάδες»

Ο Ιρλανδός Ο’Λίρι δήλωσε ότι αναμένει πως η Τρας, που έγινε πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα, θα μείνει χωρίς δουλειά σε μία ή δύο εβδομάδες.

«Ο μίνι προϋπολογισμός ανατράπηκε. Άρα βρίσκεται στη θέση της αλλά όχι στην εξουσία», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι η Τρας, που ήθελε η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ την εποχή του δημοψηφίσματος του 2016, πληρώνει το τίμημα για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προς τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, που την εξέλεξαν για να κυβερνήσει τη χώρα μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

«Εξελέγη, απευθυνόμενη σε όλους τους υπερμάχους του Brexit τους τελευταίους τρεις μήνες και είναι η τελική, νομίζω, κατάρρευση του Brexit και των υποστηρικτών του», δήλωσε.

«Οι ενήλικες αναλαμβάνουν και πάλι τα ηνία»

Η Τρας υιοθέτησε μια ευρωσκεπτικιστική στάση κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία των Συντηρητικών φέτος το καλοκαίρι, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες των μελών του κόμματός της και δεσμευόμενη να καταργήσει όλους τους νόμους της ΕΕ που συνεχίζουν να ισχύουν στη Βρετανία έως το 2023.

Ο Ο’Λίρι χαιρέτισε τον διορισμό του Χαντ, που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή και έχει έκτοτε ξαναγράψει τα κυβερνητικά σχέδια που παρουσιάστηκαν μόλις τον περασμένο μήνα.

«Οι υπέρμαχοι της παραμονής στην ΕΕ επιστρέφουν, οι ενήλικες αναλαμβάνουν και πάλι τα ηνία…θα επιστρέψουμε σε κάποιες λογικές οικονομικές πολιτικές», προσέθεσε ο Ο’Λίρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα