Το να κερδίσει κάποιος αρκετά χρήματα ώστε να μην χρειαστεί να εργαστεί ξανά, είναι για κάποιους ένας καλός λόγος για να επενδύουν μερικά χρήματα σε τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα τα τζακ ποτ του Powerball και του Mega Millions στις ΗΠΑ δίνουν αυτήν τη στιγμή σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια μαζί.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το CNBC, αφθονούν οι τρομακτικές ιστορίες νικητών που διαχειρίστηκαν κακώς τα τζακ ποτ τους και κατέληξαν να τα χάσουν όλα.

Επομένως το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής: Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα τζάκποτ ώστε να είναι πραγματικό αρκετό για να σας υποστηρίξει για το υπόλοιπο της ζωής σας;
«Μόλις 7 εκατομμύρια δολάρια», λέει ο Robert Pagliarini , πρόεδρος της Pacifica Wealth Advisors.

Ο Pagliarini είναι πιστοποιημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών στους νικητές της λαχειοφόρου αγοράς για το πώς να διαχειριστούν τον ξαφνικό πλούτο τους. Εξετάζοντας τα τρέχοντα τζακ ποτ της λοταρίας, με το Mega Millions στα 454 εκατομμύρια δολάρια και το Powerball στα 494 εκατομμύρια δολάρια, λέει ότι όποιος κερδίσει κάποιο από αυτά τα βραβεία, μπορεί να έχει ισοβίως χρήματα αν τα διαχειριστεί με σύνεση.

Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο «αν». Και να γιατί!

Η έξυπνη διαχείριση

Η έξυπνη διαχείριση των κερδών του λαχείου είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Ο Pagliarini αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές» που πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν πρόκειται για το πόσα χρήματα θα χρειαζόταν κάθε άτομο για να συντηρήσει τον εαυτό του, και πιθανώς την οικογένειά του, για πάντα.

«Εξαρτάται από την ηλικία κάποιου, εξαρτάται από το πού ζει, ποια είναι η φορολογική του κατάσταση, πόσα έχει ήδη αποταμιεύσει, αν παίρνει Κοινωνική Ασφάλιση», λέει. ″Υπάρχει απεριόριστος αριθμός μεταβλητών.”

Για να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας και να συνταξιοδοτηθείτε αμέσως με τα κέρδη από λαχεία, «βασικά θέλετε να αντικαταστήσετε το 100% του εισοδήματός σας», λέει ο Pagliarini. Αυτό σημαίνει ότι κερδίζετε ένα χρηματικό ποσό που, όταν επενδύεται σωστά σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο χαμηλού κινδύνου, θα έχει αρκετές αποδόσεις για ετήσιες αναλήψεις τουλάχιστον ίσες με τον τρέχοντα ετήσιο μισθό σας — χωρίς να υπερβαίνει το 4% των κερδών σας.

Ας υποθέσουμε ότι κερδίζετε ένα τζάκποτ λοταρίας 4,47 εκατομμυρίων δολαρίων και επιλέγετε να λάβετε εφάπαξ πληρωμή – συνήθως περίπου το 66% του συνολικού τζακ ποτ που διαφημίζεται, σημειώνει ο Pagliarini, το ποσό που δικαιούστε είναι περίπου 2,9 εκατομμύρια δολ., κι αυτό που τελικά θα βάλετε στην τσέπη είναι περίπου 1,77 εκατομμύρια δολάρια, αν αφαιρεθεί ο φόρος .

Ο απλός μαθηματικός τύπος

Σύμφωνα με τον εμπειρικό κανόνα του Pagliarini, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τις τρέχουσες ετήσιες απολαβές σας με έναν αριθμό από το 70 έως το 100 για να έχετε μια καλή ιδέα για το πόσα χρήματα θα χρειαστείτε για να επιβιώσετε με το τρέχον ποσοστό δαπανών σας τις επόμενες δεκαετίες.

«Μου αρέσει το 100πλάσιο των αποδοχών λίγο καλύτερα, γιατί τους δίνει ένα μαξιλάρι», λέει.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμουλα, ένα άτομο που βγάζει 100.000 $ ετησίως θα πρέπει να κερδίσει ένα τζακ ποτ 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει τον τρέχοντα τρόπο ζωής του, επιτρέποντας ταυτόχρονα κάποιες υπεύθυνες υπερβολές – αγορά νέου σπιτιού ή αυτοκινήτου, εξόφληση τυχόν εκκρεμών χρεών ή μοιρασμό μερικών από τα κέρδη με φίλους και οικογένεια.

Στην Ελλάδα

Αν το μεταφέρουμε αυτό στα ελληνικά δεδομένα, ένας άνθρωπος που λαμβάνει περίπου 20.000 ευρώ τον χρόνο, θα χρειαστεί ένα τζακ ποτ περίπου 2 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες δεκαετίες της ζωής του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus