«Παρελθόν» για το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης η μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η αποχώρηση της Μπράβερμαν έγινε κατόπιν «εισήγησης» του νέου υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ. Ως επικρατέστερος να τη διαδεχθεί φέρεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Στο 10,1% ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο – Νέο ρεκόρ 40 ετών

Για ένα… λάθος email

Λίγο αργότερα, η ίδια η Μπράβερμαν επιβεβαίωσε την απομάκρυνσή της από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για παραίτηση την οποίαν απέδωσε στην… αποστολή ενός επίσημου email από τον πρσωπικό της λογαριασμό!

«Έκανα ένα λάθος, αναλαμβάνω την ευθύνη: παραιτούμαι», ανέφερε σε επιστολή της προς την πρωθυπουργό Λιζ Τρας που αναρτήθηκε στο Twitter. Στην ίδια επιστολή η Μπράβερμαν δήλωσε επίσης ότι έχει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με την υπόσχεση της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές.

Πλήγμα

Όπως σχολιάζει ο Guardian, η απομάκρυνση της Μπράβερμαν αποτελεί άλλο ένα τεράστιο πλήγμα στο κύρος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία προ ημερών αναγκάστηκε να παύσει τον μέχρι πρότινος υπουργό Οικονομικών Κουάσι Κουαρτενγκ πριν καν συμπληρώσει 6 εβδομάδες στο «τιμόνι» του ΥΠΟΙΚ, και ακολούθως να προχωρήσει σε στροφή 180 μοιρών ως προς τη δημοσιονομική της πολιτική για να αποφύγει μια οικονομική κατάρρευση.

Η Μπράβερμαν επέκρινε τη στροφή της Τρας όσον αφορά τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, υπονοώντας ότι πίστευε πως η πρωθυπουργός είχε πέσει θύμα ενός «πραξικοπήματος» νωρίτερα αυτό το μήνα. Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις που ανήκουν στην ακραία φιλελεύθερη δεξιά τάση του κόμματος, απογοητεύτηκαν από την υπαναχώρηση της Τρας όσον αφορά τις μειώσεις φόρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας