Ρεκόρ σημείωσαν και πάλι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, καθώς αυξήθηκαν κατά 45,8% σε επίπεδο έτους, το ίδιο ποσοστό με εκείνο του Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Οι τιμές της ενέργειας ήταν εκείνες που καθόρισαν το άλμα στις τιμές, καθώς σημείωσαν αύξηση κατά 132,2% (έναντι αύξησης 139% τον Αύγουστο). Συγκεκριμένα, το φυσικό αέριο σημείωσε αύξηση 192,4%, και η ηλεκτρική ενέργεια κατά 158,3%.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Η αστυνομία θα φρουρεί τους υπό κατασκευή σταθμούς LNG

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) εξαιρουμένης της ενέργειας αυξήθηκε 14,0% σε ετήσια βάση.

Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκαν κατά 16,8% σε σχέση με πέρυσι. Σημαντικές αυξήσεις τιμών κατέγραψαν τα μέταλλα, κατά 18,1%.

Οι τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 18,3%, των διαρκών καταναλωτικών 10,9% και οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 7,8%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 2,3% τον Σεπτέμβριο, μικρότερη από το 7,9% του Αυγούστου που ήταν η μεγαλύτερη ιστορικά μηναία αύξηση στις τιμές παραγωγού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.