Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα νέων ελέγχων στις εξαγωγές τεχνολογικών προϊόντων προς την Κίνα, μέσω των οποίων θα επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερος έλεγχος σε συγκεκριμένες αναδυόμενες τεχνολογίες.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο μάλιστα επικαλείται τις δηλώσεις ατόμων με γνώση του θέματος, τα οποία όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Τα αμερικανικά σχέδια, τα οποία είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, θα επικεντρώνουν στον ακόμη σε πειραματικό στάδιο τομέα των κβαντικών υπολογιστών όπως επίσης και στις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» τεχνολογικά την Κίνα – Πώς θα απαντήσει το Πεκίνο;

Εάν το συγκεκριμένο πλάνο υλοποιηθεί, θα ενσωματωθεί στους περιορισμούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί και το οποίο αποβλέπει στο να υπονομεύσει την ικανότητα του Πεκίνου να αναπτύξει προηγμένους ημιαγωγούς που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε «έξυπνα» όπλα και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο εύκολα η Κίνα μπορεί να «στήσει» βιομηχανία ημιαγωγών

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών είχαν πτωτική πορεία σήμερα στην Κίνα, με τις Naura Technology Group και ACM Research Shanghai, να χάνουν 6,1% και 8,7% της αξίας τους, αντίστοιχα.

Το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις κινήσεις τους για να καταπνίξουν την ικανότητα της Κίνας να αναπτύξει προηγμένες τεχνολογίες. Ενδεικτικό ότι οι νέοι κανονισμοί που ανακοινώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου περιορίζουν σημαντικά τον τρόπο συμμετοχής πολιτών και κατοίκων των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή