Ένα ακόμα πρόβλημα επιλύει η Credit Suisse, η οποία συμφώνησε να καταβάλει στο γαλλικό κράτος 238 εκατ. ευρώ για να διευθετήσει υπόθεση που εκκρεμούσε και αφορούσε φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός έχει βρεθεί στη δίνη σκανδάλων εδώ και μια τριετία, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της στρατηγικής αναδιάρθρωσής του στις 27 Οκτωβρίου μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας:«Ο διακανονισμός δεν σημαίνει αναγνώριση ποινικής ευθύνης. Η τράπεζα είναι στην ευχάριστη θέση να επιλύσει αυτό το θέμα, το οποίο σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προληπτική επίλυση των δικαστικών διαφορών και των ζητημάτων κληρονομιάς».

Διαβάστε επίσης: Το sell off στην Credit Suisse απειλεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η Credit Suisse θα πρέπει να προβεί σε μικρή αύξηση των προβλέψεων που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, προσθέτοντας ότι η διαφορά θα λογιστικοποιηθεί στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Οι δικηγόροι της Credit Suisse αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον διακανονισμό στο δικαστήριο. Μόνο ένας από τη νομική ομάδα απάντησε λακωνικά ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να «γυρίσει η σελίδα».

Η γαλλική δικαιοσύνη ερευνούσε πώς η Credit Suisse βοηθούσε τους πελάτες να φοροαποφύγουν, με τη εισαγγελεία να εκτιμά ότι η δράση της ελβετικής τράπεζας επέφερε ζημιά στα φορολογικά έσοδα της Γαλλίας που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή φρουράς στο νομικό τμήμα

Η τράπεζα είναι πλέον πιο πρόθυμη να διευθετήσει τις νομικές υποθέσεις της, μετά την ανάληψη καθηκόντων ως επικεφαλής νομικών θεμάτων από τον Markus Diethelm, ο οποίος υιοθέτησε μια πιο ενεργητική προσέγγιση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αυτόν τον μήνα συμφώνησε να καταβάλει 495 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει υπόθεση που σχετίζεται με επενδύσεις σε ενυπόθηκα δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή