Στην καταβολή 495 εκατ. δολαρίων συμφώνησε η Credit Suisse, για να διευθετήσει υπόθεση που σχετίζεται με επενδύσεις σε ενυπόθηκα δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τελευταία δίωξη, που είχε ασκηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ, αφορά παραπλάνηση επενδυτών και απάτη με δόλο σε σχέση με την προσφορά και πώληση RMBS.

Τα RMBS είναι τίτλοι με βάση το χρέος που θεωρούνται παρόμοιοι με τα ομόλογα, οι οποίοι καλύπτονται από τους τόκους που καταβάλλονται για στεγαστικά δάνεια, με απώτερο σκοπό να πωληθούν σε επενδυτές.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Aναζητά αγοραστή για το ιστορικό Savoy της Ζυρίχης

Βήμα προς την βιωσιμότητα

Η τράπεζα προσπαθεί να ανακάμψει από πληθώρα λαθών, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας περισσότερων από 5 δισ. δολαρίων από την κατάρρευση της επενδυτικής εταιρείας Archegos πέρυσι.

«Η Credit Suisse είναι στην ευχάριστη θέση να καταλήξει σε συμφωνία που επιτρέπει στην τράπεζα να επιλύσει το μοναδικό εναπομείναν θέμα με RMBS το οποίο αφορά αξιώσεις από ρυθμιστική αρχή», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η υπόθεση του Νιου Τζέρσεϊ είναι η μεγαλύτερη από τις πέντε εναπομείνασες που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της δικαστικής διαδικασίας.

Αυτές αναμένεται να επιλυθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με το συνολικό κόστος να είναι πιθανότατα μικρότερο από 100 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Το sell off στην Credit Suisse απειλεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Το μέλλον

Η τράπεζα, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, έχει προγραμματίσει να δημοσιεύσει λεπτομέρειες μιας πολυαναμενόμενης στρατηγικής αναθεώρησης μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στις 27 Οκτωβρίου.

Μέτοχοι και αναλυτές εύχονται αυτή να είναι η αρχή του τέλους των πολλών προβλημάτων της ελβετικής τράπεζας, η τιμή της μετοχής της οποίας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το μισό στη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή