Τα καταστήματα της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τη διάθεση μίας κλειδαριάς που μπορεί να ξεκλειδώνει με τη… συνδρομή ενός Apple Watch ή ενός iPhone. Η κλειδαριά Level Lock+, που πωλείται έναντι 329 δολαρίων, αποτελεί το πρώτο προϊόν αυτής της κατηγορίας που διανέμεται μέσω των καταστημάτων της αμερικανικής εταιρείας.

Η Level Lock+, δημιούργημα της εταιρείας Level Home, εγκαθίσταται στην πόρτα και οι ιδιοκτήτες μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν, βγαίνοντας ή μπαίνοντας στο σπίτι τους, απλά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Apple Home Key της συσκευής τους, η οποία με τη σειρά της εκμεταλλεύεται την τεχνολογία NFC και το σχετικό λογισμικό της Apple.

Διαβάστε ακόμα: Περισσότερες συσκευές για το «έξυπνο σπίτι» ετοιμάζει η Apple

Επιπλέον, οι κάτοχοι της κλειδαριάς μπορούν να στείλουν με τη μορφή μηνύματος το «κλειδί» σε φίλους και άλλους ενοίκους ή αυτό να γίνεται αυτόματα όταν η πόρτα κλειδώνει ώστε αυτοί να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν όταν επιστρέψουν.

Για την Apple αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα στον τομέα της ανάπτυξης τέτοιου είδους χαρακτηριστικών, αφού η πρώτη ανακοίνωσή τους είχε γίνει ήδη από το 2021. Το Home Key αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Apple επιχειρεί να ψηφιοποιήσει την καθημερινότητά μας, μετατρέποντας σε ψηφιακά τα αντικείμενα που μέχρι σήμερα κουβαλάμε στις τσέπες ή στο πορτοφόλι μας.

Διαβάστε ακόμα: Smartphones: Η παντοδυναμία τους στον «έξυπνο» κόσμο που δημιουργείται

Τα σχέδια της Apple

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που η Apple προσθέτει στις συσκευές της τα τελευταία χρόνια στοχεύουν στο να καταστούν αυτές «απαραίτητες» στους κατόχους τους και ουσιαστικά να τους αποτρέψουν από το να αλλάξουν μελλοντικά μάρκα συσκευής. Είναι προφανές: εάν ένα χρήστης έχει ακόμη και το κλείδωμα της πόρτας του συνδεδεμένη στο τηλέφωνό του δύσκολα θα πραγματοποιούσε τη μετάβαση στο Android.

Ορισμένες από τις καινοτομίες της Apple, ειδικά αυτές που σχετίζονται με το «έξυπνο» σπίτι, απαιτούν εκτεταμένη συνεργασία με άλλες εταιρείες κατασκευής hardware ή εταιρείες παροχής υπηρεσιών για να λειτουργήσουν. Ως εκ τούτου η ενσωμάτωσή τους στο οικοσύστημα της εταιρείας, δηλαδή στις αναβαθμίσεις λογισμικού της πλατφόρμας iOS χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνουν εμπορικά διαθέσιμες.

Πέρα από το Home Key, η Apple έχει ανακοινώσει και το Car Key, το οποίο υποστηρίζει το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων BMW και Hyundai, αλλά και το Room Key το οποίο ξεκλειδώνει δωμάτια ξενοδοχείων όπως της αλυσίδας Hyatt μέσω του Wallet της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία