
Σε άνοδο βρίσκονται και οι τιμές υλικών στην οικοδομή, επηρεάζοντας και τις τιμές των ακινήτων, κάτι το οποίο έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη ακρίβεια.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, o Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών, με έτος βάσης 2015 και μήνα αναφοράς τον Σεπτέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 12,4%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2021 με το 2020.
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2022, παρουσίασε αύξηση 0,9%, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων μηνών του έτους 2021.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 9,8%, έναντι αύξησης 2,0% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκάμηνων.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 12,4% . Οι κυριότερες μεταβολές των επιμέρους δεικτών τιμών κατηγοριών υλικών ήταν οι ακόλουθες:

Ανεβαίνει το κόστος των έργων
Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 7,6%, έναντι αύξησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2021 με το 2020.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2022, παρουσίασε αύξηση 1,9%, έναντι αύξησης 1,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021.
Διαβάστε επίσης: Prodexpo – Μητράκος: Δεν ανησυχούμε για φούσκα στην αγορά ακινήτων
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 5,9%, έναντι αύξησης 1,4% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτηρίων Κατοικιών του Γ΄ τριμήνου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Γ΄ τριμήνου 2021, παρουσίασε αύξηση 9,6%, έναντι αύξησης 3,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021 με το 2020. Ειδικότερα, η ετήσια αύξηση κατά 9,6%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 12,2%, καθώς και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 5,2%.
Ο Γενικός Δείκτης κατά το Γ΄ τρίμηνο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Β΄ τριμήνου 2022, παρουσίασε αύξηση 2,0%, έναντι αύξησης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2021. Ειδικότερα, η τριμηνιαία αύξηση κατά 2,0%, οφείλεται στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Υλικών κατά 2,3% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Αμοιβής Εργασίας κατά 1,4%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 7,7%, έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα


Latest News

Ανατροπές στο Real-Estate της Μυκόνου - «Tέλος» στην εκτός σχεδίου δόμηση
Καμία καινούρια άδεια στο νησί μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός - Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Οι 10 περιοχές με την υψηλότερη απόδοση για επενδύσεις σε διαμερίσματα [Πίνακες]
Έρευνα της Protio: Το Κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς κορυφαίες επιλογές στη λίστα επενδύσεων για εισοδηματικά ακίνητα

Επενδύσεις «μαμούθ» από τους τρεις κολοσσούς του ελληνικού Real Estate
Τα αναπτυξιακά προγράμματα των Εταιρειών Επενδύσεων στα Ακίνητα. Η είσοδος στο ΧΑ

Ανατροπές στις ιδιωτικοποιήσεις ελέω εκλογών
Αλλάζει ο σχεδιασμός στους διαγωνισμούς παραχωρήσεων

Αντίθετοι οι συμβολαιογράφοι στην πιλοτική λειτουργία του «ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου»
Οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της εφαρμογής και προειδοποιούν με αποχή μετά το Πάσχα.

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης στο κόστος στέγασης η Ελλάδα
Η αύξηση των ενοικίων ξεπέρασε το 30% την τελευταία πενταετία με τις προβλέψεις να μη βλέπουν αποκλιμάκωση ενώ η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων αφαίρεσε μέρος των διαθέσιμων ακινήτων για μακροπρόθεσμη ενοικίαση

Στο 80% των δημόσιων κτιρίων και στο 44% των σχολείων δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος
Ξεκινά άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων - Θα εξεταστεί η στάθμη της αντισεισμικότητας - Νομοθετική ρύθμιση την ερχόμενη εβδομάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τα «λάθη» στο Ε9 - Τα 10 βήματα
Πότε λήγει η προθεσμία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Στο ποσό ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα (πίνακες)
Πάνω από 9 δισ. οι επενδύσεις την περίοδο 2002 - 2022 – Ποιες χώρες κατέχουν τα πρωτεία στις εισροές ξένων κεφαλαίων

Ανακαινίσεις «βόμβες» - Καμπανάκι για εργασίες σε παλαιά κτίρια
Προειδοποίηση ειδικών: Ελλιπής η αντισεισμική θωράκιση ακινήτων που διατίθενται για εμπορική εκμετάλλευση