Η Apple προχώρησε στην πλέον ευθεία επιβεβαίωση ότι οι μελλοντικές συσκευές iPhone της εταιρείας θα εξοπλίζονται με την υποδοχή USB-C, μετά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι όλες οι συσκευές που πωλούνται στα κράτη-μέλη θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υποδοχή για την φόρτισή τους.

Σε ερώτηση της Wall Street Journal στο αν η αμερικανική εταιρεία θα προχωρήσει σε αντικατάσταση της σήμερα χρησιμοποιούμενης υποδοχής Lightning, ο αντιπρόεδρος της Apple και επικεφαλής μάρκετινγκ, Γκρεγκ Βόσνιακ, απάντησε «προφανώς, πρέπει να συμμορφωθούμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Η απάντηση δόθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Tech Live της WSJ και μοιραία έδωσε αφορμή για την επόμενη ερώτηση, δηλαδή πότε αναμένεται η υποδοχή USB-C να εμφανιστεί στο iPhone. Ο Βόσνιακ απάντησε ότι «οι Ευρωπαίοι (νομοθέτες) είναι αυτοί που ορίζουν το χρονοδιάγραμμα για λογαριασμό των Ευρωπαίων καταναλωτών».

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι «όλες οι φορητές συσκευές, τηλέφωνα και tablets» θα πρέπει να εξοπλίζονται με υποδοχή USB-C «έως το φθινόπωρο του 2024».
Το στέλεχος της Apple αρνήθηκε να απαντήσει στο αν η εταιρεία θα χρησιμοποιούσε την συγκεκριμένη υποδοχή και στα τηλέφωνα που θα πωλούνται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση ο Βόσνιακ δεν έκρυψε ότι η Apple δεν είναι ευτυχισμένη για το ότι εξαναγκάστηκε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Σημείωσε μάλιστα ότι ιστορικά η εταιρεία προτιμά να εμπιστεύεται τους μηχανικούς της αντί να εξαναγκάζεται στην υιοθέτηση τεχνικών χαρακτηριστικών που επιβάλλονται από νομοθετικά σώματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία