Η μετοχή της Corning υποχώρησε περισσότερο από 4% σήμερα Τρίτη μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει χαμηλότερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της επιβράδυνσης της αγοράς smartphone η οποία μοιραία παρασύρει και τα εξαρτήματα που η ίδια παράγει.

«Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις smartphone θα υποχωρήσουν κατά 12% το 2022, ενώ αναμένουμε ότι η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές και tablet θα μειωθεί κατά 15%», δήλωσε ο CEO της Corning, Γουέντελ Γουίκς.

Η Corning είναι εταιρεία που κατασκευάζει μία ποικιλία εξαρτημάτων και προμηθεύει κορυφαίους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως η Samsung και η Apple, με την τελευταία να αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη εντός της εβδομάδας αλλά εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Η Apple έτοιμη να μπει και αυτή στον κόσμο του metaverse

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών θα επιβραδυνθούν μεν αλλά αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει το high-end κομμάτι της αγοράς, τουλάχιστον όχι όσο τις λιγότερο ακριβές συσκευές.

Η Corning προέβλεψε πωλήσεις ύψους 3,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δ’ τρίμηνο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρείας αναλύσεων FactSet που κάνει λόγο για 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Η Apple επενδύει άλλα 45 εκατ. δολάρια στην Corning

Τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου

Για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο η Corning είχε υποχώρηση πωλήσεων 14% στον τομέα κινητών τηλεφώνων, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η ζήτηση υλικών για ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές είχε μείωση κατά 17%, ανέφερε ο Γουίκς στην ενημέρωση των επενδυτών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ετήσια παραγωγή υλικών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι και αυτή μειωμένη, σε σχέση με τον προγενέστερο ρυθμό παραγωγής.

Παρόλα αυτά, ο μεγαλύτερος επιμέρους κλάδος με τον οποίο ασχολείται η Corning, η παραγωγή καλωδίων και εξαρτημάτων για συστήματα οπτικών ινών, αναπτύχθηκε κατά 16% στα 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ετήσια μείωση της τάξης του 28% (στα 686 εκατομμύρια δολάρια) είχε ο τομέας οθονών της Corning που κατασκευάζει ανθεκτικό γυαλί που καλύπτει τις οθόνες κινητών και υπολογιστών.

Οι πωλήσεις για το γ’ τρίμηνο ήταν στα 3,79 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η FactSet εκτιμούσε ότι θα ανέλθουν στα 3,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή