Αυξάνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν μια σειρά από εταιρικά κέρδη, ενώ η απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν πρόσθεσε κάτι νέο στις στρατηγικές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 3,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,02% στις 7.057 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,77% στις 13.093 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,57% στις 6.240 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Χωρίς τζίρο η πτώση στο ΧΑ

Νέα αύξηση επιτοκίων από ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τους όρους των πράξεων αναχρηματοδότησης των τραπεζών (TLTROs), οι λεπτομέρειες των οποίων θα δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας. Η ΕΚΤ έχει προχωρήσει ήδη σε δύο αυξήσεις επιτοκίων από τον Ιούλιο, συνολικού ύψους 125 μονάδων βάσης (1,25 ποσοστιαίων μονάδων), με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις για το πότε μπορεί να ολοκληρωθεί ο κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της.

Διαβάστε επίσης – Εριξαν τη Wall Street οι Big Tech

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε μεγάλες ζημίες, άνω των 4 δισ. φράγκων για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι απώλειες της μετοχής φτάνουν το 12%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. φράγκα.

Στον αντίποδα, η Unilever κερδίζει 1%, καθώς αύξησε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της και σημείωσε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση 10,6% στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 8%. Η εταιρεία αύξησε τις τιμές καταναλωτή τον τελευταίο χρόνο για να καλύψει την αλματώδη αύξηση του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές