Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασία, καθώς επηρεάστηκαν από τα μάκρο που ανακοινώθηκαν, ενώ από την άλλη οι αγορές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της αμερικανικής Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,18%, παρά το γεγονός ενώ οι μετοχές των καζίνο ανέκαμψαν μετά την είδηση ότι θα υπάρξει ένα σύστημα ηλεκτρονικής βίζας για τους επισκέπτες της ηπειρωτικής Κίνας στο Μακάο.

Ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,77% στις 2.893,48 μονάδες και ο σύνθετος δείκτης Shenzhen έκλεισε κλασματικά χαμηλότερα στις 10.397,04 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,15% για να κλείσει στις 6863,5 μονάδες.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,78% για να κλείσει στις 27.587,46, το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου και ο Topix κέρδισε 1,6% για να κλείσει στις 1.929,43. Ο Kospi της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 1,11% για να κλείσει στις 2.293,61 μονάδες.

Τα μάκρο

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές τυχερών παιχνιδιών του Μακάο ξεχώρισαν σήμερα μετά τα νέα μέτρα για τη βίζα για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Κίνας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Μακάο. Οι μετοχές της MGM China κέρδισαν 2,89%, η Wynn Macau σημείωσε άνοδο 4,92% και οι μετοχές της Galaxy Entertainment κέρδισαν 2,98%. Οι μετοχές της Sands China σημείωσαν επίσης άνοδο 4,49%, όπως και η SJM Holdings η οποία έκλεισε στο +4%.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία του Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών, με τον δείκτη μεταποίησης να διαμορφώνεται στο 49,2, χαμηλότερα των προσδοκιών.

Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters.

Από την άλλη, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 1,6% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ οι προσδοκίες ανέφεραν πτώση 1%.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση πολιτικής της και θα ανακοινώσει την απόφαση για τα επιτόκια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές