Εκτός ενός προγράμματος μαζικής προμήθειας φαρμάκων άφησαν οι αρχές της Κίνας την Glaxo Smith Kline για τους επόμενους 18 μήνες, λόγω προβλημάτων ποιότητας που εντοπίστηκαν σε φάρμακο της εταιρείας για τον προστάτη.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV, αφού μια παρτίδα του εν λόγω φαρμάκου – το οποίο είναι γνωστό χημικά ως dutasteride και πωλείται με την εμπορική ονομασία Avodart – που παρασκευάστηκε από πολωνική εταιρεία για λογαριασμό της βρετανικής φαρμακευτικής, απέτυχε σε πρόσφατο έλεγχο ποιότητας.

Διαβάστε επίσης: Unilever – Εγκατέλειψε τα σχέδια εξαγοράς του κλάδου ατομικής υγιεινής της GSK

Πλήγμα

Τα έσοδα της GSK από τη Avodart στην Κίνα ανέρχονταν σε περίπου 345.900 ευρώ, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 1% των συνολικών πωλήσεών της GSK στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.

Το Πεκίνο προσπαθεί να ενθαρρύνει τη χρήση γενόσημων φαρμάκων για μείωση του κόστους. Στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, οι φαρμακοβιομηχανίες ανταγωνίζονται για να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως σχολιάζει το Reuters, ο αποκλεισμός αποτελεί πλήγμα για την GSK, η οποία θεωρεί την Κίνα -μια από τις μεγαλύτερες αγορές βιοφαρμάκων παγκοσμίως- περιοχή προτεραιότητας καθώς πέρσι σημείωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus