Μίνι ράλι σημείωσαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό πρόσημο μιας εβδομάδας που στιγματίστηκε από την τελευταία απόφαση της Federal Reserve να συνεχίσει την επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,26% στις 32.403 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,36% στις 3.770 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,28% στις 10.475 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Eυρωπαϊκά χρηματιστήρια: «Έσωσαν» την εβδομάδα με μίνι ράλι

Απώλειες

Παρά τα σημερινά κέρδη, όλοι οι βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες, με τον Dow να υποχωρεί κατά 1,4%, διακόπτοντας το θετικό σερί των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Ο S&P και ο Nasdaq σημείωσαν πτώση 3,3% και 5,6% αντίστοιχα, διακόπτοντας το σερί ανόδου δύο εβδομάδων. Ο Nasdaq μάλιστα, σημείωσε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2022.

Πάντως, η αγορά κατάφερε να αντιδράσει σήμερα μετά τις ισχυρές αναταράξεις που υπήρξαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι θα συνεχιστεί η πολιτική επιθετικής σύσφιξης των νομισματικών συνθηκών. Άλλωστε, και τα στοιχεία σήμερα από την αγορά εργασίας, επιβεβαίωσαν ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει επηρεαστεί από την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Η αγορά εργασίας

«Εξακολουθούμε να έχουμε μια απίστευτα σφιχτή αγορά εργασίας με ποσοστό ανεργίας κάτω από 4%», σχολίασε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP. «Έτσι, για να μπορέσει η Fed να προσγειώσει αυτή την οικονομία, το μεγαλύτερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι η αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

Η Fed μπορεί να χρειαστεί να στραφεί στην αγορά κατοικίας ή σε άλλες οικονομικές συνθήκες για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει συνεχή σημάδια ανθεκτικότητας, δήλωσε η ίδια.

Τίτλοι και εταιρικά αποτελέσματα

Σε επίπεδο τίτλων, η DraftKings υποχώρησε κατά 27,8%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street. Η εταιρεία αθλητικών στοιχημάτων αύξησε επίσης τις προβλέψεις για τα έσοδά της και προειδοποίησε ότι μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση θα μπορούσε να επηρεάσει τις δαπάνες των πελατών της.

Η περίοδος εταιρικών κερδών συνεχίζεται επίσης, με την εταιρεία πληρωμών κινητής τηλεφωνίας Block να σημειώνει άνοδο 17% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη της. Από την άλλη, η Carvana σημείωσε πτώση 20%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες ευρύτερες των αναμενόμενων.

Στα μάκρο της ημέρας, αν και η ανεργία αυξήθηκε τον Οκτώβριο, δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές. Η ανεργία αυξήθηκε στο 3,7% τον Οκτώβριο, από 3,5% τον Σεπτέμβριο. Οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 261 χιλ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street