Η γερμανική εποπτική αρχή BaFin καλεί την Deutsche Bank να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τσουχτερά πρόστιμα.

Η BaFin, στο στόχαστρο της οποίας έχει βρεθεί αρκετές φορές η DB από το 2018, αναφέρει σε ανάρτηση στον ιστότοπό της ότι έδωσε εντολή στην γερμανική τράπεζα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πρόστιμα, αρνούμενη ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης – Deutsche Bank – Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών η θυγατρική της DWS

Τι απαντά η τράπεζα

Από την πλευρά της η Deutsche Bank ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νέα ευρήματα στην εντολή της BaFin, ότι οι ελλείψεις είχαν εντοπιστεί προηγουμένως και ότι οι προθεσμίες συμφωνήθηκαν αμοιβαία.

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την BaFin σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα και έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά», ανέφερε η τράπεζα στη δήλωσή της.

Η BaFin έχει επανειλημμένα επιπλήξει την Deutsche Bank ζητώντας της αυστηρότερες διασφαλίσεις για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος. Το 2018, εγκατέστησε τον ελεγκτή KPMG ως ειδικό επιτηρητή στη Deutsche για να επιβλέπει την πρόοδο και πέρυσι επέκτεινε την εντολή της KPMG.

Ο αγώνας της Deutsche Bank να αντιμετωπίσει το θέμα έφτασε στο προσκήνιο τον Απρίλιο, όταν εισαγγελείς, ομοσπονδιακή αστυνομία και άλλοι αξιωματούχοι ερεύνησαν τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, σε μια κίνηση που η Deutsche εκείνη την εποχή είπε ότι συνδέεται με υποψίες για ξέπλυμα χρήματος που είχε αναφέρει στις αρχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή