Ομήρους κρατά εδώ και περίπου μία ημέρα 150 τουρίστες μία ομάδα ιθαγενών στο Περού, καταγγέλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αδράνεια της κυβέρνησης σχετικά με πετρελαιοκηλίδες που σχηματίστηκαν σε ποταμό της περιοχής τους.

Τώρα όμως η ομάδα των ιθαγενών, από την περιοχή Ουραρίνας στην επαρχία Λορέτο στον Αμαζόνιο του Περού, δηλώνει έτοιμη να απελευθερώσει τους τουρίστες, μετά από διάλογο με τον επικεφαλής των κοινοτήτων της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Περού: Τέταρτη παραίτηση πρωθυπουργού μέσα σε έναν χρόνο

«Το δικαίωμα και ο σεβασμός της ζωής πρέπει να επικρατήσουν»

«Έπειτα από διάλογο με τον (επικεφαλής) των κοινοτήτων Cuninico, το αίτημα να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους έγινε δεκτό», ανέφερε το γραφείο του Περουβιανού Διαμεσολαβητή στο Twitter, προσθέτοντας ότι η απελευθέρωση θα γίνει «σύντομα».

Ο επικεφαλής της ομάδας των ιθαγενών, Γουάτσον Τρουχίγιο, επιβεβαίωσε τη συμφωνία. «Το δικαίωμα και ο σεβασμός της ζωής πρέπει να επικρατήσουν. Υπό αυτό το πρίσμα, θα παράσχουμε τα μέσα ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να μετακινηθούν στους προορισμούς τους. Αυτό θα γίνει πριν από το μεσημέρι» (σ.σ, τοπική ώρα) δήλωσε ο Τρουχίγιο.

Κανένας από τους τουρίστες δεν τραυματίστηκε, ενώ μία από τις κρατούμενες τουρίστριες δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας ότι η ομάδα είχε αρχικά ενημερωθεί ότι θα κρατούνταν για έξι έως οκτώ ημέρες εάν δεν υπήρχε λύση.

Πρόσθεσε ότι τους παρασχέθηκε τροφή αρκετές φορές, ενώ σημείωσε ότι μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν ενώ ταξίδευαν με ποταμόπλοια ήταν ένα παιδί ενός μηνός, άτομα με αναπηρία και έγκυες γυναίκες.

Στην Ευρώπη, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές σχετικά με έναν «πολύ μικρό αριθμό Βρετανών υπηκόων που εμπλέκονται σε ένα περιστατικό στο Περού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα