Ο ιστορικά υψηλός πληθωρισμός, η εκτυλισσόμενη κρίση χρέους και τα προβλήματα του κόστους ζωής αποτελούν τις μεγαλύτερες απειλές για τις χώρες της G20 τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιοποίηση τη Δευτέρα το World Economic Forum.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, ωθώντας το ένα τρίτο των χωρών της G20 να προσδιορίσουν την αύξηση των τιμών ως την κύρια ανησυχία τους.

Σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον

Αν και οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει μια επιθετική πολιτική αυστηροποίησης, οι προσπάθειές τους να δαμάσουν τον πληθωρισμό διατρέχουν τον κίνδυνο να οδηγήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Η έρευνα, η οποία έρχεται πριν από την COP27 στην Αίγυπτο και τη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία αργότερα αυτόν τον μήνα, έδειξε επίσης ότι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες μπήκαν σε δεύτερη μοίρα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πιο άμεσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

ΦΑΚΕΛΟΣ COP27: Mπορεί να σωθεί ο πλανήτης;

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, παρά τις αυξανόμενες περιπτώσεις παραβίασης δεδομένων και τις απειλές ασφάλειας που βασίζονται στην τεχνολογία, ήταν από τους λιγότερο συχνά αναφερόμενους κινδύνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως