Με τον πληθωρισμό στη Βρετανία σε υψηλό 40 ετών, τα επιτόκια δανεισμού να αυξάνονται και την καταναλωτική εμπιστοσύνη κοντά σε ιστορικό χαμηλό, ξεκινά η περίοδος των Χριστουγέννων για τη βρετανική αγορά.

Σε αυτό το κλίμα, έξι στους δέκα Βρετανούς δηλώνουν ότι θα έχουν λιγότερα χρήματα να ξοδέψουν την περίοδο των Χριστουγέννων σε σχέση με την περσινή.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών που θεωρεί το Brexit λάθος

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Deloitte σύμφωνα με την οποία  το 38% των καταναλωτών θα αναζητήσει φθηνότερες μάρκες ή καταστήματα για τις αγορές του, τόσο για δώρα όσο και για το τραπέζι των γιορτών και το 35% σχεδιάζει να κάνει τουλάχιστον μέρος των αγορών του σε ένα εκπτωτικό σούπερ μάρκετ.

Διαπιστώνεται ακόμη ότι το 11% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να αγοράσει δώρα είτε από δεύτερο χέρι είτε μέσω πλατφορμών μεταπώλησης, ενώ το 8% δεν θα κάνει καθόλου αγορές δώρων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 54% των καταναλωτών σκοπεύει να ψωνίσει για τα Χριστούγεννα τον Νοέμβριο, που περιλαμβάνει την ημέρα των εκπτώσεων Black Friday στις 25 Νοεμβρίου και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Ο βρετανικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury’s ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι καταναλωτές με περιορισμένα μετρητά κατανέμουν τα έξοδα των Χριστουγέννων ψωνίζοντας νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ ο όμιλος πολυκαταστημάτων John Lewis ξεκίνησε τη Black Friday στις 4 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ