Για τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις αποκαλύψεις τους, τίθενται πάντα τέσσερα ερωτήματα. Ποιος παρακολουθεί, για ποιο λόγο- ποιος αποκαλύπτει την παρακολούθηση, για ποιον λόγο.
Το μόνο σαφές ως αυτή τη στιγμή είναι η περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη: τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, αυτό έγινε γνωστό τυχαία. Η κυβέρνηση επικαλούμενη το «απόρρητο», λόγους «εθνικής ασφάλειας» και προστασίας του «εθνικού έργου της ΕΥΠ», αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.
Λογικό είναι να συμπεράνουμε ότι δεν δίνει εξηγήσεις γιατί προφανώς δεν είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια ο κ. Ανδρουλάκης. Πρόκειται για παρακολούθηση υπονομευτική της δημοκρατίας: δεν νοείται δημοκρατικός πολιτικός ανταγωνισμός όταν παρακολουθούνται πολιτικοί. Ούτε είναι κατανοητό τι είδους «εθνική ασφάλεια» προσφέρει η πανάξια και προστατευόμενη ΕΥΠ όταν ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε χθες ότι είναι δυνατόν  υπουργοί (μεταξύ αυτών και ο επί των Εξωτερικών…) να είναι  θύματα υποκλοπών από «ιδιώτες».
Ως προς τις παρακολουθήσεις των κκ Τέλογλου και Κουκάκη υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και σε αυτές ήταν αναμεμιγμένη η ΕΥΠ. Οι δύο δημοσιογράφοι διαπίστωσαν οι ίδιοι -τυχαία  και αυτοί-  ότι παρακολουθούνται και το ανακοίνωσαν για να προστατευθούν και να μας προστατεύσουν.

Στο βασίλειο του σκότους δεν υπάρχει φως

Στην περίπτωση όμως των αποκαλύψεων του εγκυρότατου, αμερόληπτου και ανεπηρέαστου από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα κ. Βαξεβάνη -αν οι αποκαλύψεις δεν είναι δική του κατασκευή- ποιος και γιατί έκανε τις υποκλοπές, ποιος και γιατί αποκάλυψε και παρέδωσε τις υποκλαπείσες συνομιλίες;
Κάποιοι που τις υπέκλεψαν από τους υποκλέψαντες; Αυτοί που τις διέπραξαν; Και γιατί τις δίνουν; Χάριν του δημοσίου συμφέροντος; Ή μήπως οι άθλιοι υποκλοπείς έκαναν τις υποκλοπές ακριβώς για να τις δώσουν στον κ. Βαξεβάνη;
Πώς μπορεί να αποδείξει οποιοσδήποτε κάτοχος συνομιλιών από το διαβόητο Predator ότι δεν τις διέπραξε ο ίδιος; Μόνο αν παραδεχθούν τύπτοντες τα στήθη οι κκ Κοντολέων και Δημητριάδης ότι αυτοί το έκαναν εν αγνοία του Κυριάκου Μητσοτάκη – ή και μετά από εντολή του. Οπότε μετά θα παραδεχθεί μετανοημένος και ο κ. Ρουμπάτης ότι παρακολουθούσε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του κ. Τσίπρα; Και γιατί οι μεταμελημένοι να μην το κάνουν για να βλάψουν τους πρώην προϊσταμένους τους για το χατίρι νέων;

Στο βασίλειο του σκότους δεν υπάρχει φως, η υπόθεση δεν θα διαλευκανθεί ποτέ, ο καθένας μας θα έχει το δικό του προσωπικό πόρισμα, όπως έπραξαν και τα σοφά κόμματά μας. Απλώς αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά το μέγεθος του δημοκρατικού ελλείμματος, η ανεπάρκεια θεσμών και υπηρεσιών, η ανευθυνότητα και επικινδυνότητα κομμάτων, πολιτικών και μέσων επικοινωνίας που τους υπηρετούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion