Σε βοήθεια προς την κινεζική αστυνομία θα σπεύσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Ιλον Μασκ, για την πιο αποτελεσματική διερεύνηση ενός δυστυχήματος με ένα από τα αυτοκίνητά της Model Y, αφότου τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 Νοεμβρίου στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ με θύματα έναν μοτοσικλετιστή και μια μαθήτρια λυκείου, όπως ανέφερε Jimu News, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα να προσκρούει σε άλλα οχήματα και έναν δικυκλιστή.

Διαβάστε επίσης – Εργασιακή κουλτούρα «24/7» φέρνει στο Twitter o Μασκ – Σαρωτικές αλλαγές

«Η αστυνομία αναζητά επί του παρόντος μια υπηρεσία αξιολόγησης για να εντοπίσει την αλήθεια πίσω από αυτό το δυστύχημα και θα παράσχουμε ενεργά κάθε απαραίτητη βοήθεια», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της αυτικινηβιομηχανίας του Ίλον Μασκ, προειδοποιώντας τον κόσμο να μην πιστεύει σε «φήμες».

Διαβάστε επίσης – «Τέρμα το γκάζι» για την Tesla παρά τους φόβους για παγκόσμια ύφεση

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla και το δυστύχημα με όχημά της ήταν μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων που απασχόλησαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo την Κυριακή.

Στο μικροσκόπιο το πεντάλ φρένου

Το Jimu News επικαλέστηκε την τροχαία εκπρόσωπος της οποίας σημείωσε ότι αναζητείται η αιτία του συμβάντος ενώ ένα ανώνυμο μέλος της οικογένειας του οδηγού ανέφερε ότι ο 55χρονος είχε προβλήματα με το πεντάλ του φρένου όταν ήταν έτοιμος να σταματήσει μπροστά στο οικογενειακό του κατάστημα.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι τα βίντεο έδειχναν πως τα φώτα φρένων του αυτοκινήτου δεν ήταν αναμμένα όταν το αυτοκίνητο έτρεχε με ταχύτητα και ότι τα δεδομένα του έδειχναν ζητήματα όπως ότι δεν υπήρχε ενέργεια για να πατήσετε τα φρένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του οχήματος.

Η Tesla έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν κατηγορίες για αστοχία φρένων στην Κίνα.

Σε δήλωσή της στο Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι ένας Κινέζος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου είχε διαταχθεί από το δικαστήριο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αποζημιώσει την εταιρεία αφού έκρινε ότι τα σχόλια που είχε κάνει στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα με που αφορούσαν τα φρένα του οχηματός του σδεν σχετίζονταν με τα γεγονότα και είχαν βλάψει τη φήμη της Tesla.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί