Αισιόδοξος για την πορεία της Tesla, εν μέσω ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ίλον Μασκ, τονίζοντας πως τα κέρδη του τρίτου τριμήνου δείχνουν πως η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα τα καταφέρει.

«Για να είμαι ειλικρινής, πατάμε φουλ το γκάζι, ανεξαρτήτως καιρού», είπε ο Μασκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν θα μειώσει την παραγωγή της.

Διαβάστε επίσης: Kινεζική «έφοδος» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη;

Κέρδη 3,33 δισ. το γ’ τρίμηνο

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 3,33 δισ. δολάρια έναντι 1,62 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις αυτοκινήτων ανήλθαν στα 18,69 δισ. δολάρια. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Tesla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέδωσε 343.830 ηλεκτρικά οχήματα το τρίτο τρίμηνο, ένα ρεκόρ για την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αλλά χαμηλότερο από τα 359.162 που κατά μέσο όρο ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

«Βέλη» κατά της Fed

Την ίδια ώρα, ο Μασκ ήταν επικριτικός απέναντι στη Fed, η οποία αύξησε το βασικό της επιτόκιο για να μειώσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό. «Οι αποφάσεις της Fed έχουν νόημα αν κοιτάς πίσω και όχι μπροστά», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ακόμη και με το κόστος να αυξάνεται παράλληλα με τις τιμές των αγαθών, ο Μασκ βλέπει την Tesla να τα πηγαίνει καλά, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα αντικαθιστούν τα αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο. «Το ευρύ κοινό αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος κινείται προς τα ηλεκτρικά οχήματα και είναι ανόητο να αγοράζεις ένα νέο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο σε αυτό το σημείο. Λοιπόν, είμαστε σε πολύ καλό σημείο», επεσήμανε.

«Είμαστε ανθεκτικοί στην ύφεση»

Ο Μασκ πρόσθεσε: «Δεν θα έλεγα ότι διαθέτουμε “αλεξίσφαιρο” για την ύφεση, αλλά είμαστε ανθεκτικοί στην ύφεση, γιατί βασικά οι άνθρωποι έχουν πάρει την απόφαση σε μεγάλο βαθμό να απομακρυνθούν από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα».

Twitter

Σχολιάζοντας την υπόθεση εξαγοράς του Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla τόνισε πως αυτήν τη στιγμή έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που πρόσφατα άλλαξε πορεία και είπε ότι θα ακολουθήσει τη συμφωνία αγοράς του. «Πιστεύω ότι είναι ένα asset που ταλαιπωρήθηκε για πολύ καιρό, αλλά έχει εκπληκτικές προοπτικές. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το Twitter είναι να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία του», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green