Υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς υπήρξε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά από τις αισιόδοξες προβλέψεις της UBS για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεριμένα, η απόδοση του υποχωρεί στο 4,322% από 4,58% την Παρασκευή έναντι 2,144% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, που κινείται επίσης καθοδικά,  με το spread να διαμορφώνεται στο 2,178%. Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 144 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 112 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

H UBS αναθέωρησε προς τα πάνω την εκτίμηση της για το ελληνικό ΑΕΠ και προβλέπει ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας θα κλείσει στο 6,4% το 2022, έναντι 5,7% που ήταν η προηγούμενη της πρόβλεψη.

Η αγορά των ευρωομολόγων

Το ίδιο θετικό κλίμα επικρατεί και στις αγορές ομολόγων στην ευρωζώνη, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να αποκλιμακώνονται. Η απόδοση του γαλλικού υποχώρησε στο 2,653% και του ιταλικού στο 4,169%. Καταλύτης ήταν οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ που υποστηρίζουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να είναι επιθετική στην σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της, Φάμπιο Πανέτα υπογράμμισε σήμερα ότι η ΕΚΤ πρέπει μεν  να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, αλλά δεν πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα για να αποφύγει την άσκοπη επιδείνωση της ύφεσης.

Η ισοτιμία του ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0349 δολάρια από το επίπεδο των 1,0351 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0319 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές