Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τις αγορές να παρακολουθούν τις διεργασίες στο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά και τις κινήσεις των Ευρωπαίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακή κρίσης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,92% στις 7.385 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,62% στις 14.313 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,22% στις 6.609 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Μικτά πρόσημα

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές της Informa σημείωσαν άνοδο άνω του 5,7%, αφού η βρετανική εκδοτική εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2022. Στον αντίποδα, η Roche σημείωσε πτώση 4%, αφού το υποψήφιο φάρμακο της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας για τη νόσο Αλτσχάιμερ απέτυχε σε δύο πολυαναμενόμενες δοκιμές.

Οι κίνδυνοι στην οικονομία της ευρωζώνης

Οι ευρωπαϊκές αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει την έκταση της σύσφιξης της Fed, ενώ ο πληθωρισμός στην περιοχή εξακολουθεί να ανεβαίνει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί μόλις να αποφύγουν την ύφεση το επόμενο έτος, χάρη σε μια ανθεκτική αγορά εργασίας, σύμφωνα με την Morgan Stanley, αλλά η Βρετανία και οι οικονομίες της Ευρωζώνης είναι απίθανο να είναι τόσο τυχερές. «Οι κίνδυνοι είναι καθοδικοί στην Ευρώπη», ανέφεραν οι αναλυτές.

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης ήταν πολύ ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με ετήσια αύξηση 4,9%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν επίσης προς τα πάνω σε μηνιαία αύξηση 2% από 1,5%.

Η προσοχή θα είναι επίσης στραμμένη στο νέο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη, ειδικά μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από τον μίνι προϋπολογισμό του Σεπτεμβρίου. Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ,  ανέφερε ότι έρχονται περίπου 60 δισεκατομμύρια λίρες σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών για να αντιμετωπιστεί η τεράστια τρύπα στα δημόσια οικονομικά.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος με χαμηλό τζίρο

Οι αγοραστές διατήρησαν τελικά το μικρό, αλλά αισθητό, προβάδισμά τους σήμερα, με το ελληνικό χρηματιστήριο τελικά να κλείνει με μικρά κέρδη, τα οποία συνέβαλαν στο να διατηρηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 900,30 μονάδες, με τον τζίρο στα 51 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]