Mε μικτά πρόσημα πτωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι διορθώνουν ως επί το πλείστον μετά την έντονα ανοδική εβδομάδα που προηγήθηκε, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τροφοδοτούν πλέον τις εκτιμήσεις για μια πιο αργή αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,06% στις 33.768 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,27% στις 3.981 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,89% στις 11.222 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Η κατάρρευση του FTX και οι μυστηριώδεις εκροές άνω των 600 εκατ. δολ.

«Η αξιοσημείωτη αλλαγή»

«Μια αξιοσημείωτη αλλαγή έχει συμβεί στην αγορά, με τους επενδυτές να είναι όλο και περισσότερο ριψοκίνδυνοι σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Mark Hackett, επικεφαλής της επενδυτικής έρευνας της Nationwide. «Οι τεχνικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, με το επενδυτικό συναίσθημα, τη δυναμική, το εύρος και τους παράγοντες κινδύνου να παρουσιάζουν αξιοσημείωτη βελτίωση».

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index, γνωστός ως δείκτης φόβου της Wall Street ή VIX, υποχώρησε κατά 1 μονάδα στο 22,5, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Ο VIX, ο οποίος παρακολουθεί την τεκμαρτή μεταβλητότητα 30 ημερών του S&P 500, διαπραγματευόταν πάνω από το όριο των 30 μονάδων για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου.

Ελάχιστα τα σημάδια από την Fed

Παρόλα αυτά, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δώσει ελάχιστα σημάδια ότι θα μπορούσε να παρεκκλίνει από την πορεία σύσφιξης που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, Ο διοικητής του συμβουλίου της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε την Κυριακή ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ίσως τη μετάβαση σε έναν πιο αργό ρυθμό». Αλλά, «δεν αποκλίνουμε… Σταματήστε να δίνετε προσοχή στον ρυθμό και αρχίστε να δίνετε προσοχή στο πού θα είναι το τελικό σημείο. Μέχρι να μειώσουμε τον πληθωρισμό, αυτό το τελικό σημείο είναι ακόμη πολύ μακριά», ανέφερε.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν επίσης τα νέα στο μέτωπο των εκλογών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι Δημοκρατικοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, όπως προέβλεψε το NBC News. Το κόμμα θα κατέχει τουλάχιστον 50 έδρες.

Εν τω μεταξύ, η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου συνεχίζεται, καθώς στο επίκεντρο τίθενται ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων. Οι μεγάλες εταιρείες Walmart, Home Depot, Target, Lowe’s, Macy’s και Kohl’s αναμένεται να δημοσιεύσουν τα μεγέθη τους αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]