Προβλήματα αποκόλλησης του χρώματος στις επιφάνειες των πτερυγίων και του οριζόντιου σταθεροποιητή που εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία αντιμετωπίζουν οι πιλότοι αεροσκαφών τύπου 787 Dreamliner της Boeing, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε επιστολή της προς την Ομοπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Το σχέδιο της Boeing περιλαμβάνει την εφαρμογή «γρήγορης ταινίας» στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα. Πρόκειται για μια ειδική ταινία αλουμινίου που στο μη εκπαιδευμένο μάτι μοιάζει με απλή μονωτική ταινία, στην πραγματικότητα όμως πρόκεται για ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό που, εφόσον τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να αντέξει υγρασία, φωτιά, υπεριώδη ακτινοβολία και ισχυρούς ανέμους.

Γνωρίζοντας ωστόσο η Boeing ότι η εικόνα ενός φτερού αεροπλάνου με «μπαλώματα» συνήθως τρομάζει τους επιβάτες (σχετικές αναρτήσεις στα social media έχουν γίνει viral κατά καιρούς), σπεύδει να ξεκαθαρίσει:

«Παρόλο που η χρήση της γρήγορης ταινίας δεν έχει καμία επίδραση στην ασφάλεια του αεροπλάνου, το κοινό θα μπορούσε να αισθανθεί μια μη ασφαλή κατάσταση όταν βλέπει ταινία στις επιφάνειες των πτερύγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω