Συνεχίζουν την πτωτική πορεία τους οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα αναζωπύρωσε τους φόβους για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,01 δολάριο ή 1,08% στα 92,06 δολάρια το βαρέλι. Τη Δευτέρα έκλεισαν με απώλειες της τάξης του 3%. Τα futures του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,05 δολάρια ή 1,22% στα 84,82 δολάρια, μετά από πτώση 3,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση

Αύξηση σημείωσαν τα κρούσματα στην Κίνα και σήμερα με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της βιομηχανικής παραγωγής. Η επενδυτική τράπεζα JPMorgan μείωσε τις τριμηνιαίες και ετήσιες προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2022 για πέμπτη φορά από τον Απρίλιο, επικαλούμενος τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τις περιορισμένες προμήθειες αυτόν τον χειμώνα δίνουν στήριγμα  στις τιμές του πετρελαίου. Το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου. Η απαγόρευση θα ακολουθηθεί από τη διακοπή των εισαγωγών προϊόντων πετρελαίου τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές