Ένα ακόμη βήμα στην αφομοίωση των 900 μονάδων έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρήκε στηρίγματα στον ενεργειακό κλάδο προκειμένου να μείνει στο κρίσιμο ορόσημο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,40% στις 903,87 μονάδες, με τον τζίρο στα 75 εκατ. ευρώ.

Η κρίσιμη ζώνη των 900 μονάδων

Η εικόνα της αγοράς στη λήξη της συνεδρίασης ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που εμφάνισε ενδοσυνεδριακά, καθώς όλο και περισσότεροι τίτλοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους. Βέβαια, από τη χθεσινή συνεδρίαση το ΧΑ ακολουθεί μια ήπια κίνηση μικρών διακυμάνσεων, δίνοντας το μήνυμα ότι είτε αναμένει τον επόμενο καταλύτη κίνησης είτε ότι μαζεύει δυνάμεις για να αναμετρηθεί με την κρίσιμη ζώνη των 900 μονάδων, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι. Άλλωστε, τα επίπεδα προσφέρουν το έδαφος τόσο για την κατοχύρωση κερδών όσο και για τον απεγκλωβισμό θέσεων που χάθηκαν κατά την ισχυρή πτώση των τελών του Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Ισχυρή άνοδος

Τεχνικά, τόσο ο τραπεζικός όσο και ο FTSE 25 έχουν αρκετά περιθώρια μέχρι να βρουν τις αντιστάσεις τους, ενώ ο γενικός προσπαθεί να διαπεράσει την ζώνη που έχει δυσκολέψει αρκετές φορές τους αγοραστές και τους long. Ωστόσο, όσο διατηρεί σε επίπεδο τίτλων τις διορθώσεις του, οι αγοραστές παραμένουν αισιόδοξοι, αφού αν το ΧΑ διαπεράσει με αποφασιστικότητα τη ζώνη των 900 – 905 μονάδων τότε θα τροφοδοτηθεί μία ακόμη ανοδική κίνηση.

Η συμπεριφορά των τελευταίων ημερών σε αυτήν τη ζώνη αναδεικνύει τη σημασία της εν λόγω αντίστασης, αναφέρει η Trader24, ώστε να επιρρωνύεται η πεποίθηση πως μια πειστική-με όγκους- διάσπαση θα οδηγήσει σε νέο ανοδικό κύμα με ζώνη υποδοχής την περιοχή των 1000 μονάδων. Στο θετικό σενάριο, ενδεχόμενη διάσπαση θα επιβεβαιώσει και την ανθεκτικότητα του ΧΑ, στις όποιες διαθέσεις κατοχύρωσης των λογιστικών κερδών, που προσέφεραν αφειδώς οι τελευταίες ανοδικές εβδομάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΑΔΜΗΕ ξεχώρισε με το +5,99% που κατέγραψε, ενώ ισχυρή ήταν η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Τιτάν. Ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΟΛΠ, ενώ πτωτικά οι Motor Oil, Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Jumbo, Εθνική, Quest και Μυτιληναίος. Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε κατά 1,24%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών