Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες ότι το bear market ράλι θα έχει συνέχεια, καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό θα είναι ακόμη καλύτερα στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,84% στις 33.817 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,29% στις 4.008 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,93% στις 11.411 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Κίνηση εντός… 5 μονάδων

Προσδοκίες

Οι προσδοκίες για την πορεία των τιμών καταναλωτή ενισχύθηκαν μετά τα στοιχεία ότι ο δείκτης τιμών προϊόντων, ένα μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο, έναντι της εκτίμησης για αύξηση 0,4%. Η ανακοίνωση αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή της περασμένης εβδομάδας, επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις εξασθένησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Walmart σημειώνει άλμα 7%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα κέρδη και τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο του έτους και αύξησε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. Η Home Depot ανακοίνωσε επίσης ισχυρά αποτελέσματα, αλλά διατήρησε την καθοδήγηση για το σύνολο του έτους, με τη μετοχή να χάνει 1%.

Την ίδια ώρα, η Morningstar εκτιμά ότι πολλές μετοχές που βρίσκονται ήδη σε bear market θα μπορούσαν να είναι υποτιμημένες κατά 15%. Όπως εξηγεί, οι αντίξοες συνθήκες που υπήρχαν νωρίτερα μέσα στο έτος στις αγορές θα αρχίσουν να υποχωρούν στις αρχές του επόμενου έτους και θα ωφελήσουν τις μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street