Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι αναμένουν τους πρόδρομους δείκτες για την οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί.

Διαβάστε επίσης – G20: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στο Μπαλί στη σκιά του πολέμου και του πληθωρισμού

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο, με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,01% στις 7.385 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,23% στις 14.345 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,38% στις 6.634 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας τηλεφωνικών κέντρων Teleperformance σημειώνουν άνοδο άνω του 5%, μετά την αναβάθμιση της από τη Citigroup σε “αγορά” από “ουδέτερη”. Στον αντίποδα, η δανέζικη εταιρεία εξοπλισμού υγείας Ambu σημειώνει πτώση άνω του 11% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων ζημιών.

Τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα θα δείξουν ότι η εικόνα του πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι λιγότερο ενθαρρυντική, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αν θέλει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο μεσοπρόθεσμα.

Ο γαλλικός πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,0% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, μετά από πτώση 0,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ισπανικός ΔΤΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,7% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία και την ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου από την Ευρωζώνη, καθώς και η ευρέως παρακολουθούμενη ανακοίνωση του γερμανικού οικονομικού κλίματος ZEW.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Νέα εποχή λιτότητας εγκαινιάζει η κυβέρνηση

Στο μεταξύ, η αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης ύφεσης, με ορισμένους παρατηρητές της αγοράς να προειδοποιούν για κατάρρευση των τιμών έως και 30%, καθώς τα στοιχεία δείχνουν τη μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι νέες αιτήσεις για αγορά κατοικίας έπεσαν τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, εξαιρουμένης της περιόδου κατά τη διάρκεια του πρώτου λουκέτου του Covid-19, όπως έδειξε η τελευταία έκθεση των επιθεωρητών κατοικιών του RICS.

Εν τω μεταξύ, ο τριμηνιαίος δείκτης MSCI UK Property Index, ο οποίος παρακολουθεί τα ακίνητα λιανικής, γραφείων, βιομηχανίας και κατοικιών, σημείωσε πτώση 4,3% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση του τομέα από το 2009. Η επιβράδυνση της αγοράς σηματοδοτεί μια ανάπαυλα από μια διετή, επαγόμενη από την πανδημία, φρενίτιδα αγοράς κατοικιών, με τις συναλλαγές ακινήτων τον Σεπτέμβριο να μειώνονται κατά 32% σε ετήσια βάση από την κορύφωση του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές